Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα- ΚΟΚΟΗΣ: Η επιχείρηση που έγινε συνώνυμη του κοτόπουλου σε όλες του τις εκδοχές

Πάτρα- ΚΟΚΟΗΣ: Η επιχείρηση που έγινε συ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Την αρχή έκαναν το 1966 τα αδέφια Γιάννης και Αποστόλης Αναστασίου

Τρεις γενιές, σερβίρουν στους Αχαιούς το κοτόπουλο σε όλες του τις εκδοχές, αναδεικνύοντάς το σε ...βασιλιά του τραπεζιού, της γιορτής, της παρέας, της οικογένειας και του πάρτυ. Τρεις γενιές, που έχουν καταφέρει να  κάνουν σήμερα το όνομα Κοκοής συνώνυμο της γεύσης του πιο... πολυδουλεμένου αλλά και του πιο υγιεινού κρέατος, το οποίο αποτελεί τη βάση για ένα πλήθος συνταγών με την ενεργό συμμετοχή της φαντασίας και σύμμαχο τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά που κάνουν τη γαστρονομία σωστή ...επιστήμη.

Την αρχή έκαναν το 1966 τα αδέφια Γιάννης και Αποστόλης Αναστασίου όταν ξεκίνησαν να πουλάνε τα κοτόπουλα του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας στην Αχαϊα, βάζοντας μια γνήσια και υγιεινή γεύση στο τραπέζι των Πατρινών. Η πρώτη στέγη ήταν ένα πρατήριο στην οδό Γούναρη. Ήταν μάλιστα οι πρώτοι που ξεκίνησαν να πουλάνε ψητά κοτόπουλα από τις 6 το πρωί!

«Δημιούργησαν μια πολύ μεγάλη υποδομή πάντα με γνώμονα την ποιότητα και την εξυπηρέτηση» μου λέει ο Γιώργος Κοκοής ο οποίος και παρέλαβε την δουλειά στα 1986 μαζί με την σύζυγό του Δήμητρα.

Αυτό είχε  σαν αποτέλεσμα την ανταμοιβή της  προσφοράς και της δουλειάς τους. Ο καταναλωτής  αναγνώρισε την ποιότητα του κοτόπουλου του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας και ανταπέδωσε με την εμπιστοσύνη του, η οποία και έκανε την επιχείρηση να μεγαλώσει και να παγιωθεί στην αγορά.

Ο Γιώργος Κοκοής και η σύζυγός του Δήμητρα είναι οι άνθρωποι που πήραν τη σκυτάλη της  επιχείρησης και κατάφεραν σε λίγα χρόνια να την κάνουν μέσα από την συνεχόμενη έρευνα και την βελτιστοποίηση των προϊόντων αλλά και των υπηρεσιών της, ακόμη πιο δυνατή, εισβάλλοντας όλο και σε περισσότερα σπίτια με γεύσεις που δεν σε αφήνουν ποτέ να ...πλήξεις. Η Δήμητρα Κοκοή, προσέθεσε  τις συνταγές της με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και κατάφερε να δώσει μια  μεγάλη ποικιλία παρασκευασμάτων που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα αναγκών των πελατών  και δίνουν λύσεις για όλες τις περιστάσεις που χρήζουν γευστικής συνοδείας.

Κάπως έτσι η επιχείρηση Κοκοής πέρα από τα παραδοσιακά κοτόπουλα, προτείνει από τηγανιές, σουβλάκια και ρολά, μέχρι κοντοσούβλια, μπιφτέκια, εξοχικό, κοτομπουκιές και γιούλπμασι δίνοντας στο κοτόπουλο απολαυστικά ...φτερά.

Το 2000 ήταν χρονιά ορόσημο για την επιχείρηση καθώς μεταφέρθηκε στην οδό Δορυλλαίου σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Εκεί ξεκίνησε και  ο αγώνας με τα ειδικά παρασκευάσματα και τις λιχουδιές.

Τότε ήταν που οι νοικοκυρές αλλά και οι επαγγελματίες άρχισαν να εμπιστεύονται στην Δήμητρα το τραπέζι των γεννεθλίων, του γάμου, της γιορτής, της ειδικής εκδήλωσης και αυτή να κάνει τα ...μαγικά της.

Σήμερα η επιχείρηση έχει τρία καταστήματα στην Πάτρα: το ένα στην οδό  Δορυλαίου 4, το άλλο άλλη στην οδό Θουρίας και Ατταλείας 1 και το τρίτο στην οδό Δημοκρατίας 59.

Στην συνοικία Μακρυγιάννη, στην οδό Ατταλείας, το κατάστημα λιανικής πώλησης, διατηρεί η νέα γενιά, τα παιδιά του Γιώργου και της Δήμητρας Κοκοή, Βασίλης  και Παναγιώτα, και Απόστολος. Ο δεύτερος μάλιστα έχει σπουδάσει σεφ και προσπαθεί να ταιριάξει το παλιό με το νέο στις συνταγές του.

Τα κοτόπουλα ΚΟΚΟΗΣ διοχετεύονται σε όλα τα σούπερ μάρκετ του Νομού Αχαϊας, σε μικρές και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες  του νομού και σε πολλά εστιατόρια.

Παράλληλα, τα καταστήματα με ευαισθησία και με  συναίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης βοηθούν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου κρατικούς φορείς, ιδρύματα, συλλόγους κλπ. με χορηγίες προς άτομα που χρήζουν  υποστήριξης αλλά και την έμπρακτης συμπαράστασης.

«Προσπαθούμε όσο μπορούμε να βοηθάμε τον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο» λέει ο κ. Κοκοής.

«Οφείλουμε να αναγνωρίζουμε  την κοινωνική  ευθύνη που μας  αναλογεί, απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Ιδίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι υποχρέωση όλων μας να υπάρχει ευαισθητοποίηση προς ευπαθείς ομάδες, δείχνοντας το «ανθρώπινο» πρόσωπό μας».

Τα καταστήματα ΚΟΚΟΗΣ εφαρμόζουν  πρότυπες διαδικασίες ελέγχου των εργασιών και των συνθηκών υγιεινής κατά τη παραγωγή και τη διακίνησή τους οι οποίες είναι συμβατές με το σύστημα HACCP και πιστοποιημένες με ISO 22000 και ISO 9001, με σκοπό την διάθεση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους πελάτες τους.

Τα κοτόπουλα Άρτας, θρέφονται κατά 88% με καλαμπόκι  και έχουν όλα τα πλεονεκτήματα της Ηπείρου της γεύσης. Ικανοποιούν με ασφάλεια δύο πολύ σημαντικές παραμέτρους. Αφενός, προσφέρουν αξία στην διατροφική αλυσίδα του καταναλωτή και αφετέρου είναι ιδιαίτερα γευστικά!

Υπερέχουν στην τρυφερότητα, δεν αφυδατώνονται με το μαγείρεμα και διατηρούν αναλλοίωτα όλα τα χαρακτηριστικά της γεύσης τους.

Ο κ. Κοκοής εφιστά την προσοχή, καθώς μπορεί να διατείνονται πολλοί ότι πωλούν κοτόπουλα Άρτας, αλλά μόνο τα κοτόπουλα του  Συνεταιρισμού Άρτας εγγυώνται ότι πράγματι πρόκειται για γνήσια και ποιοτικά κοτόπουλα από την περιοχή.

Ο πελάτης μπορεί να βρει πάνω από 80 ποικιλίες κοτόπουλου αλλά και να κάνει τη δική του παραγγελία, με βάση τη δική του έμπνευση, ενώ τα καταστήματα διαθέτουν και  ντόπια χοιρινά Αγρινίου.

Τις γιορτές μάλιστα, ιδίως αυτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, οι επιλογές πολλαπλασιάζονται καθώς τα καταστήματα ΚΟΚΟΗΣ, προτείνουν απολαυστικά εορταστικά μενού.

«Το δικό μας όραμα εξακολουθεί να παραμένει διαχρονικό έως σήμερα, 5 δεκαετίες μετά την ίδρυση των καταστημάτων μας. Ένα όραμα με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κάλυψη των αναγκών του, μέσα από την συνεχόμενη έρευνα και την βελτιστοποίηση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας» λέει ο κ. Κοκοής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά