Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

13 δισ. ευρώ θέλουν οι τράπεζες για ανακεφαλοποίηση σύμφωνα με τα stress tests

13 δισ. ευρώ θέλουν οι τράπεζες για ανακ...

Οι τράπεζες υποχρεούνται να καλύψουν τις ελάχιστες αυξήσεις κεφαλαίου

Στα 13 δισ. ευρώ περίπου θα διαμορφωθούν οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών στα stress tests που θα δημοσιευθούν το Σάββατο και τα οποία έχουνσ ταλεί σήμερα στις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Οπως δήλωσε στο Reuters πηγή της Τράπεζας της Ελλάδος, οι κεφαλαιακές ανάγκες είναι κάτω από τα όρια των προβλέψεων.

Με βάση τον σχεδιασμό οι τράπεζες θα ανακοινώσουν αυξήσεις κεφαλαίου για όλο το ποσό των κεφαλαιακών αναγκών δηλαδή για τα 13 δισεκατομμύρια, ωστόσο θα υποχρεούνται να καλύψουν τις ελάχιστες αυξήσεις κεφαλαίου του βασικού σεναρίου που εκτιμώνται κοντά στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το δυσμενές σενάριο θα καλυφθεί σε ποσοστό 75% με Cocos δηλαδή μετατρέψιμα ομόλογα και 25% με μετοχές. Τα Cocos θα φέρουν επιτόκιο 8% από 9% που αρχικώς σχεδιαζόταν.

Oπως σημειώνει το bankingnews, η Πειραιώς εμφανίζει τις μεγαλύτερες κεφαλαιακές ανάγκες και τις μεγαλύτερες κεφαλαιακές ανάγκες του βασικού σεναρίου, η Εθνική εμφανίζει τις υψηλότερες κεφαλαιακές ανάγκες στο δυσμενές σενάριο, η Alpha bank εμφανίζει τις χαμηλότερες κεφαλαιακές ανάγκες στο βασικό σενάριο και η Eurobank εμφανίζει τις χαμηλότερες κεφαλαιακές ανάγκες στα συνολικά stress tests.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά