Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Ενδιαφέρουσες δράσεις από το Πανεπιστήμιο τις επόμενες μέρες-Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πάτρα:Ενδιαφέρουσες δράσεις από το Πανεπ...

Σε ποιές εκδηλώσεις θα συμμετάσχει

Ξεχωριστές δράσεις θα πραγματοποιήσει τις επόμενες μέρες το Πανεπιστήμιο Πατρών. Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, αφιέρωμα την Μαρίζα Κωχ, συμμετοχή στο ‘Pink the city” είναι μερικές από τις δραστηριότητες του.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο εορτασμός του Πανεπιστημίου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο. Κατά τον εορτασμό θα μιλήσει ο Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας Χρήστος Α. Τερέζης, με θέμα: «Ιστορικές και κοινωνιολογικές προσεγγίσεις της εμφάνισης του φασισμού στην αυγή του 20ού αιώνα». Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Βάγιας Ζεππάτου. Ερμηνεύει η μεσόφωνος Δάφνη Ζουρνατζή.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ: «ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΖΑ»

Ο Όμιλος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικά 2015» και με την ευκαιρία της συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυσή του, θα πραγματοποιήσει αφιέρωμα τιμής στη Μαρίζα Κώχ για τη διαχρονική προσφορά της στη μουσική μας παράδοση, με τίτλο «Μια γιορτή με τη Μαρίζα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο, ώρα 8:00 μ.μ. Η Μαρίζα Κωχ θα παρευρεθεί στην εκδήλωση και θα ερμηνεύσει κύκλο συνθέσεων της πάνω σε ποίηση Νίκου Καββαδία, Γιώργου Σαραντάρη, Κώστα Βάρναλη, καθώς και τραγούδια της σε στίχους και μουσική δική της. Μαζί της αξιόλογοι μουσικοί, αλλά και όλα τα τμήματα χορού του Ομίλου. Το Αφιέρωμα θα περιλαμβάνει δύο ενότητες: Α' μέρος: «Η Μαρίζα Κωχ συνθέτις κι ερμηνεύτρια». Β' μέρος: «Τραγούδια και χοροί απ' το Αιγαίο Πέλαγος, των προσφύγων της Μ. Ασίας, του Μοριά». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ (BLOGS) ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (EVENTS)

Εγκρίθηκαν από τη Σύγκλητο δύο ηλεκτρονικές υπηρεσίες που απευθύνονται στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και επιτρέπουν την δημιουργία Ιστολογίων (blogs) και την προβολή των εκδηλώσεων του Ιδρύματος. Συγκεκριμένα:

(α) Στη διεύθυνση: https://blogs.upatras.gr/ όλο το διδακτικό προσωπικό (ΕΤΕΠ/ΕΔΙΠ/ ΔΕΠ) μπορεί να δημιουργήσει τα προσωπικά του ιστολόγια. Η πρόσβαση γίνεται με τους κωδικούς (username και password) που διαθέτουμε στις υπηρεσίες τηλεματικής και το blog δημιουργείται αυτόματα, με το πρώτο log-in στην υπηρεσία. Ο χρήστης της υπηρεσίας αυτής μπορεί να φτιάχνει το ιστολόγιο του, ενδεχομένως να αυτοπαρου-σιάζεται μέσα από το βιογραφικό του, να αναρτά κείμενο, εικόνες και βίντεο και να έχει αμφίδρομη επικοινωνία με σχολιασμό αναρτήσεων από τρίτους.

(β) Στη διεύθυνση http://events.upatras.gr/ κάθε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας μπορεί να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα για την προβολή οποιουδήποτε συμβάντος γίνεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Απαιτείται μια αρχική αίτηση από τον ενδιαφερόμενο, και η δημιουργία της ιστοσελίδας γίνεται την επόμενη ημέρα από το Κέντρο Δικτύων, αφού προηγηθεί ο σχετικός έλεγχος εγκυρότητας (για την αποφυγή λάθους αιτήσεων ή άστοχων ονομάτων). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν στις σελίδες που θα δημιουργούν να αναρτούν κείμενο, εικόνες, βίντεο και το πρόγραμμα του συνεδρίου τους, να κάνουν εγγραφές μελών ή εγγραφές σε newsletters, ενώ θα παρέχεται δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας με σχολιασμό αναρτήσεων από τρίτους.

Η λειτουργία και των δύο υπηρεσιών ακολουθεί τους κανόνες του Κέντρου Τηλεματικής του Ιδρύματος. Ελπίζουμε ότι η χρήση των παραπάνω υπηρεσιών θα βοηθήσει στην εξωστρέφεια, την επικοινωνία και την προβολή του έργου των μελών της κοινότητάς μας.

Erasmus+ Πανεπιστημίου Πατρών: Pink the City

Ελάτε να περπατήσουμε μαζί, για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Ο σύλλογος φοιτητών ESN (Erasmus Students Network) του Πανεπιστημίου Πατρών (ESN UOPA - http://uopa.esngreece.gr/) συμμετέχει στη διεθνή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται παγκοσμίως κάθε χρόνο τον Οκτώβριο. Την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015, οι φιλοξενούμενοι φοιτητές Erasmus+ θα πάρουν μέρος στον συμβολικό περίπατο που διοργανώνεται από το Σύλλογο «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας. Ξεκινάμε από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων στις 10.30 π.μ., περπατάμε για 1,5 χιλιόμετρο για να φτάσουμε μέχρι τον μόλο, και …βάφουμε την Πάτρα. Σας περιμένουμε!

Περισσότερα: https://www.facebook.com/events/448312092027763/

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ERASMUS+

Σας υπενθυμίζουμε ότι, προκειμένου να καταγραφεί με όσον το δυνατόν καλύτερο τρόπο η κινητικότητα του Πανεπιστημίου μας και να αποκτήσουμε μια πληρέστερη εικόνα των εισερχομένων μέσω του προγράμματος Erasmus+ (οι κατηγορίες των οποίων δεν υποχρεούνται να μετακινηθούν μέσω του αρμοδίου Γραφείου), δημιουργήθηκαν από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων δύο αντίστοιχα ηλεκτρονικά ερωτηματολόγια. Αν οποιοδήποτε μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου φιλοξενεί μέσω του Erasmus+: (1) φοιτητή για πρακτική άσκηση ή (2) μέλος ΔΕΠ / ερευνητή (για διδασκαλία ή επιμόρφωση), παρακαλούμε να συμπληρώσει την αντίστοιχη φόρμα. Έχει λίγες ερωτήσεις και δεν απαιτεί πολύ από τον χρόνο σας! Περισσότερα στο: https://www.upatras.gr/el/node/5423

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις