Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλούτωνας: Ο πλανήτης με μπλε ουρανό και κόκκινο νερό!

Πλούτωνας: Ο πλανήτης με μπλε ουρανό και...

Σημαντικές αποκαλύψεις για τη ΝΑSA, μετά από εικόνες που ελήφθησαν από το "New Horizons"

Εικόνες από τον Πλούτωνα μέσω του σκάφους "New Horizons" κατάφερε να πάρει η NASΑ όπως ανακοινώθηκς από τον οργανισμό. Από τις εικόνες αυτές. προκύπτουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ευρήματα.

Πιο συγκεκριμένα, σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη υπάρχει νερό κοκκινωπής απόχρωσης σε παγωμένη μορφή, ενώ μέχρι σήμερα είχαν εντοπιστεί μόνο άζωτο και μεθάνιο σε παγωμένη μορφή. Φυσικά, όπου υπάρχει νερό -σε υγρή μορφή- μπορεί να υπάρξει και ζωή, και έτσι οι επιστήμονες περιμένουν με ενδιαφέρον νέα ευρήματα από τον πλανήτη Πλούτωνα.

Όμως οι αποκαλύψεις για τον Πλούτωνα δεν σταματούν εκεί. Οι φωτογραφίες που έστειλε το ερευνητικό σκάφος, δείχνουν έναν πλανήτη τυλιγμένο σε μία όμορφη μπλε ατμόσφαιρα αζώτου. "Είναι εντυπωσιακό", δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής της αποστολής Άλαν Στερν. Βέβαια, όπως διευκρινίζουν οι ερευνητές, αν κάποιος στεκόταν στην επιφάνεια του Πλούτωνα και κοιτούσε ψηλά τον ουρανό, θα έβλεπε μαύρο χρώμα, εξαιτίας της αραιότητας της ατμόσφαιρας, η οποία όμως θα φαίνεται μπλε κυρίως την ώρα της ανατολής του Ήλιου και του ηλιοβασιλέματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις