Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα Έκθεση φωτογραφίας «Ματέρα η γη των βράχων» στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά

Πάτρα Έκθεση φωτογραφίας «Ματέρα η γη τω...

Ανοίγει την 1η Οκτωβρίου

Το Πολιτιστικό Σωματείο «Ο Φάρος» - “Il Faro” σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, διοργανώνει, στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά – Γούναρη 118, την Έκθεση φωτογραφίας «Ματέρα η γη των βράχων» - “ Matera la terra dei sassi” της Τζένης Λυκουρέζου.

 

H έκθεση θα πραγματοποιηθεί  από τη 1  έως και τις  8 Οκτωβρίου 2015.

Τα Εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου στις 20:00 το βράδυ.

 

Αυτή η περιοδεύουσα Έκθεση προωθείται από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών στα πλαίσια του Δικτύου της Πολιτιστικής Συνεργασίας. Το ταξίδι της στην Ελλάδα άρχισε το Ιούλιο 2015 και θα τελειώσει το Φεβρουάριο 2016.

 

Η πόλη της Ματέρα, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στο νομό της Μπασιλικάτα στη νότια Ιταλία, έχει οριστεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019.

 

Από το 1993 οι βράχοι (Sassi) της Ματέρα έχουν ανακηρυχθεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 

Οι βράχοι αποτελούν το αρχαίο τμήμα της πόλης, λαξευμένο ολόκληρο στο ασβεστολιθικό πέτρωμα. Οι βράχοι της Ματέρα διηγούνται την ικανότητα του ανθρώπου να προσαρμόζεται τέλεια στο περιβάλλον χρησιμοποιώντας προς όφελός του απλά φυσικά χαρακτηριστικά όπως τη σταθερή θερμοκρασία στο εσωτερικό των λαξευμένων χώρων, τον ασβεστόλιθο για την κατασκευή των κατοικιών και τις κλίσεις των βράχων για τον έλεγχο των υδάτων και των μετεωρολογικών φαινόμενων.

Ξεκινώντας από την προϊστορία και διασχίζοντας την παλαιολιθική, τη νεολιθική και όλες τις άλλες εποχές, η ιστορία της Ματέρα συναντάει το Χριστιανισμό και κατά το Μεσαίωνα το τοπίο μεταμορφώνεται με την κατασκευή μεγαλοπρεπών θρησκευτικών κτηρίων.


Η αρχιτεκτονική των βράχων παρουσιάζει μία απίστευτη σειρά στοιχείων που εναλλάσσονται σε κτήρια όλων των εποχών: μεσαίωνας, αναγέννηση, μπαρόκ, μέχρι και μοντέρνα εποχή.

 

Ο επισκέπτης θα βρει μια συνέχεια από σπηλιές, υπόγεια, μικρά παλάτια, εκκλησίες, σκάλες, κήπους, λαχανόκηπους, όλα ενσωματωμένα το ένα μέσα στο άλλο σχηματίζοντας ένα μοναδικό και μαγευτικό τοπίο.

 

Χορηγός : Εταιρία Taf Coffee

 

---------------------------------------------------

Η Τζένη Λυκουρέζου γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1992 παρακολούθησε το εισαγωγικό σεμινάριο φωτογραφίας στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία. Στη συνέχεια σπούδασε στις σχολές E.S.P & ΑΚΤΟ ασπρόμαυρη φωτογραφία, αρχιτεκτονική φωτογραφία, πορτραίτο και φωτογραφία δρόμου. Το 2009 αποφοίτησε από το ΙΕΚ Κηφισίας από το τμήμα Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας.

Έχει πραγματοποιήσει προσωπικές και ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας και έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς.

Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα στην έρευνα της σύγχρονης φωτογραφίας, επιμελείται την παρουσίαση φωτογραφικών εκθέσεων και την έκδοση φωτογραφικών βιβλίων.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture