Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μάριος Κουτσούκος στο thebest: Ο νεαρός Πατρινός που εγκατέλειψε το μαθηματικό για την αστυνομία δίνει μαθήματα ανθρωπιάς με τους μετανάστες

Μάριος Κουτσούκος στο thebest: Ο νεαρός ...
Ντούκα Νεκταρία
[email protected] , Facebook Page

Μιλάει για την εμπειρία της Σάμου και την προσπάθεια του να γίνει ανάδοχος γονιός στην μικρή Μπέλα

Την ίδια ώρα που στα διεθνή μέσα ενημέρωσης ιστορίες από αστυνομικούς που φέρθηκαν με συμπάθεια στους μετανάστες γίνονται πρώτο θέμα, υπάρχει ένας δικός μας αστυνομικός, ο Πατρινός Μάριος Κουτσούκος, ο οποίος αθόρυβα όχι μόνο έχει βοηθήσει παιδιά που γνώρισαν από τα πρώτα τους βήματα το σκληρό πρόσωπο της ζωής, αλλά εξακολουθεί να έχει μαζί τους επαφή μέσω facebook ακόμα και όταν φτάσουν στις νέες τους πατρίδες.

Ο νεαρός Μάριος Κουτσούκος, φοιτητής στο μαθηματικό της Πάτρας μέχρι το 2009, προτίμησε μια καριέρα στην αστυνομία και δεν το έχει μετανιώσει. Μέχρι πριν λίγο καιρό υπηρετούσε στην Σάμο. Στο κέντρο υποδοχής μεταναστών.

Εκεί ήρθε σε επαφή τον ανθρώπινο πόνο και αποφάσισε να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε...

Ακόμη και σήμερα που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Μεγάρων, νέοι από τη Συρία που έφυγαν από τη Δαμασκό κυνηγημένοι αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στη Γερμανία διατηρούν επαφή έστω και μέσω facebook με τον νεαρό αστυνομικό που γνώρισαν στην Σάμο και τον φώναζαν με το μικρό του όνομα. Αυτόν που ακόμα και σήμερα συμβουλεύονται.

 

 

Μιλώντας στο thebest.gr του ζητάμε να μας εξηγήσει την ιστορία της Μπέλα, ενός μικρού κοριτσιού την οποία ήθελε να βοηθήσει:

"Προσπάθησα να κανω ενέργειες ώστε να γίνω ανάδοχος γονέας δηλαδή να δίνω κάποιο ποσό και να έρχομαι σε επικοινωνία με την μικρή ώστε να μαθαίνω το πώς μεγαλώνει! Αλλά δεν είχε καθόλου χαρτιά, ήταν αγνώστου διαμονής και δεν ήταν εφικτό".

Για την απόφασή του να εγκαταλείψει το μαθηματικό για την αστυνομία:

"Ενα χρόνο είχα παρακολουθήσει το μαθηματικό Πάτρας! Μετά με το 10% πέρασα στην αστυνομία, οπότε έπρεπε να διαγραφώ γιατί δεν γινόταν να είμαι διπλογραμμένος. Δεν μπορείς να πεις οτι είχα και όνειρο να γίνω αστυνομικός! Δεν είχα ούτε έναν στην οικογένεια! Χωρίς να ξέρω το παραμικρό για την αστυνομία το έκανα! Αλλα έχω μάθει τόσα πολλά πραγματα από την δουλειά μου και έχω δει τόσα πολλά που σίγουρα δεν μετανιώνω για την επιλογή!".




Με την μικρή Μπέλα. Φωτ. από megaratv.gr

Με την μικρή Μπέλα. Φωτ. από megaratv.gr

Με την μικρή Μπέλα. Φωτ. από megaratv.gr

Για την εμπειρία της Σάμου και την επαφή με τους μετανάστες:

"Τα καλυτερα! 6 μήνες εκεί είδα τα πραγματα όπως έχουν και όχι όπως τα παρουσιάζουν! Είχα πολλές καλές εμπειρίες στην Σάμο! Μέχρι και δώρα έχω απο τους μετανάστες! Θυμάμαι ότι ενώ τους δίναμε τα τιμαλφή τους να φύγουν να πάνε με το βανάκι της Ελ.ΑΣ. στο λιμάνι για Πειραιά καθόντουσαν και μου φώναζαν "Mario one photo please" και βγάζαμε σέλφι. Φώναζαν οι άλλοι άντε τελείωνε θα χάσουμε το πλοίο!".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις