Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΑΚΙΔΑ: «Απευθείας αναθέσεις για άλλη μια φορά στο δήμο δυτικής Αχαΐας»

ΑΚΙΔΑ: «Απευθείας αναθέσεις για άλλη μια...

Καταγγελία της παράταξης

Στην ανακοίνωση της Αυτοδιοικητικής Κίνησης Δυτικής Αχαϊας επισημαίνεται:

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 2/9/2015, η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά εισηγήθηκε και ψήφισε σε οκτώ θέματα αυτή τη φορά της ημερησίας διάταξης , την διαδικασία απευθείας ανάθεσης για την εκτέλεση των αναγκαιοτητών του δήμου μας, σε μικρά έργα και προμήθειες υλικών.

Η Δημοτική αρχή, αντί να εισηγηθεί διαγωνισμό για την εκτέλεση προμηθειών υλικών και μικρών έργων, εξοικονομώντας πόρους σε μία τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο για τους ΟΤΑ και τη χώρα διασφαλίζοντας έτσι τα συμφέροντα δήμου των δημοτών, διαλέγει για μία ακόμα φορά τις απευθείας αναθέσεις, προφανώς για εξυπηρέτηση ημετέρων.

Η Α.ΚΙ.Δ.Α. δεν μπορεί να υπερψηφίσει αυτό το αδιαφανές πλαίσιο λειτουργίας και διαχείρισης του Δήμου, καταψήφισε την διαδικασία ανάθεσης, παρόλο που πιστεύει πως είναι αναγκαίο να γίνουν τα έργα και οι προμήθειες αυτές. Το ίδιο επίσης έπραξαν και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Δεν ξεχνάμε πως και ο κ. Γκοτσούλιας ως Δήμαρχος Δύμης κατά το παρελθόν ακολουθούσε την ίδια πρακτική, αλλά και ότι η παράταξή του αρνήθηκε πριν ένα χρόνο ακριβώς ,την πρότασή της Α.ΚΙ.Δ.Α. για πλουραλιστική εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης, στις επιτροπές και τα Δ.Σ. των οργανισμών του Δήμου, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο αποτελεσματικότερος έλεγχος της δημοτικής αρχής. Η ίδια η ζωή, ένα χρόνο τώρα, απέδειξε πόσο αναγκαία ήταν αυτή η πρόταση της παράταξής μας.

Είναι καιρός να ξεφύγουμε από παλαιοκομματικές πρακτικές που οδήγησαν τους ΟΤΑ σε πεδίο πελατειακών σχέσεων και οικονομικό τέλμα. Όσο πιο γρήγορα θα το καταλάβουν κάποιοι, τόσο το καλύτερο για τούς Δημότες και τον τόπο μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις