Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ένας χρόνος Δημοτικής Αρχής Πελετίδη: 4-5 φωτεινοί σηματοδότες και 100μ. άσφαλτο. Πάλι καλά!

Ένας χρόνος Δημοτικής Αρχής Πελετίδη: 4-...

Του Ανδρέα Τζουραμάνη

Πέρασε ήδη ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που «εν τυμπάνω και χορώ» η νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή του κ. Πελετίδη ανέλαβε τα ηνία της Πάτρας. Οφείλουμε πλέον να κρίνουμε τα πεπραγμένα της  Δημοτικής Αρχής τον πρώτο χρόνο θητείας της και να τα συγκρίνουμε με τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Πελετίδη.

Κατά την άποψη μου, ευθέως αναφέρω ότι η Δημοτική Αρχή έδειξε ήδη ότι είναι: ή ανίκανη να διαχειριστεί τις τύχες της πόλης μας ή ενάντια στα συμφέροντα του Πατραϊκού λαού. Μοιάζει να νοιάζεται περισσότερο να κάνει κόντρες και πόλεμο με την κυβέρνηση, τους φορείς, τους επαγγελματίες, παρά να ασχοληθεί με την πόλη και τις γειτονιές της! Δυστυχώς έχουμε δημοτική αρχή Περισσού και όχι Πάτρας!

Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση στο παραπάνω συμπέρασμα γιατί αν κανείς εξαιρέσει τις «επαναστατικές» κορώνες και πρακτικές της Δημοτικής Αρχής, θα διαπιστώσει ότι το μόνο που κατάφερε να κάνει, είναι να τοποθετήσει  4-5 φωτεινούς σηματοδότες και να ρίξει 100μ. άσφαλτο. Ναι μάλιστα, ένας ολόκληρος χρόνος αυτά έγιναν όλα κι όλα!

Επειδή σίγουρα θα σπεύσουν να με κατηγορήσουν ως υπερβολικό, θέτω τα εξής ερωτήματα να τα σκεφθεί ο δημότης και να σχηματίσει την δική του άποψη για το πρώτο χρόνο Δημοτικής Αρχής Πελετίδη.

Ποια είναι η πρόταση της Δημοτικής Αρχής εδώ κι έναν ολόκληρο χρόνο για τα απορρίμματα και το υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης  της πόλης; Ασχολείται κανείς με σοβαρό τρόπο γι’ αυτά τα τόσα σημαντικά ζητήματα της πόλης; Τώρα η “Ξερόλακκα” έπαψε να αποτελεί μια βόμβα στα θεμέλια της πόλης; Τώρα δικαιολογείται η λειτουργία της;

Ποια είναι η πρόταση της Δημοτικής Αρχής εδώ κι έναν ολόκληρο χρόνο για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης; Είναι ικανοποιημένη από την απίστευτη ασυδοσία που υπάρχει στους δρόμους της πόλης όπου ο κάθε οδηγός παρκάρει όπου του αρέσει και τον βολεύει;

Είναι ικανοποιημένη από τους χώρους στάθμευσης; Είναι ικανοποιημένη από την απίστευτη καθημερινή ταλαιπωρία που υφίσταται κάθε οδηγός με τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης;

Ποια είναι η πρόταση της Δημοτικής Αρχής εδώ κι έναν ολόκληρο χρόνο για τον εκσυγχρονισμό των Δημοτικών Υπηρεσιών στο σύνολο τους; Είναι ικανοποιημένη από την κωμική διαδικασία που υφίσταται ο κάθε οδηγός όπου για να πληρώσει μια κλήση οφείλει να περάσει από 3 διαφορετικά γραφεία και τρεις διαφορετικούς υπαλλήλους; Αυτή είναι η παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα που οραματίζεται;

Που είναι τα μεγαλόπνοα σχέδια για τον πολιτισμό και τα πολιτιστικά σχήματα του δήμου, με την νομιμοποίηση της Δημοτικής μουσικής και αναβάθμιση του ΔΗΠΕΘΕ; Το μόνο που έκαναν είναι να αποτελειώσουν το – ούτως ή άλλως – παραπαίον Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας και να κομματικοποιήσουν το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ποια είναι η πρόταση της Δημοτικής Αρχής εδώ κι έναν ολόκληρο χρόνο για το πράσινο και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, όπου θα μπορούσε ο πολίτης να πάει να απολαύσει μια όμορφη βόλτα ξεφεύγοντας λίγο από την σκληρή του καθημερινότητα; Δικαιολογείται η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα να βρίσκεται σε αυτό το χάλι σε χώρους πρασίνου;

Εν τέλει ποιο είναι το όραμα τους για την πόλη; Έχουν; Αν ναι πως θα το χρηματοδοτήσουν; Από που θα βρεθούν οι οικονομικοί πόροι; Θα πουν την αλήθεια αυτή τη φορά; ή θα εξαπατήσουν ξανά τους Πατρινούς, οι οποίοι δυστυχώς υπέκυψαν στον λαϊκισμό και στα ψέματα προεκλογικά. Σε αυτά καλείται ο κ. Πελετίδης και η δημοτική του αρχή να απαντήσουν.

Δυστυχώς όμως κανείς δεν μιλά για όλα αυτά. Ακόμα και οι «επαναστάτες» και  «αγωνιστές» που τα προηγούμενα χρόνια μας έπνιγαν στα σκουπίδια, περιέφεραν φέρετρα εντός του Δημοτικού συμβουλίου, καταλάμβαναν τα δημοτικά κτήρια και μπλόκαραν τα πάντα, τώρα έχουν εξαφανιστεί. Φαίνεται όλη τους η «επαναστατικότητα» και «αγωνιστικότητα» εξαντλήθηκε στο να πάρουν το Δήμο στα χέρια τους. Ντροπή τους!

Ευτυχώς όμως για την πόλη μας, όλοι εμείς οι απλοί πολίτες –οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι επιχειρηματίες, οι ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, - που παλεύουμε καθημερινά μέσα σ’ αυτή την λαίλαπα της κρίσης, με αίσθημα ευθύνης ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας.

Οι φωνές της αλήθειας, της προόδου και της υπευθυνότητας σύντομα θα ξανασυναντηθούν. Με τα φορτία αξιοπιστίας και συνέπειας λόγων και πράξεων που φέρουμε, θα βγούμε οι τελικοί νικητές και θα δώσουμε ένα οριστικό τέλος στον λαϊκισμό, στο ψέμα και στην κλοπή. Θα οδηγήσουμε την Πάτρα στο μέλλον που της αξίζει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις