Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μάνουελ Σόχ: Η αγάπη δεν προϋποθέτει όρους για να υπάρξει

Μάνουελ Σόχ: Η αγάπη δεν προϋποθέτει όρο...

Απόσπασμα από το βιβλίο του Μάνουελ Σόχ: «Τα χαρίσματα θεραπεύουν», Εκδόσεις: Διόπτρα

Η συνειρμική διαδικασία της σκέψης έχει την ικανότητα να δημιουρ­γεί νόημα ακόμη κι όταν στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα: αναβάλλουμε επ’ άπειρον να ζήσουμε ευτυχισμένοι σε αυτήν τη ζωή, σκεπτόμενοι τι θα μας συμβεί στην επόμενη, ή πιστεύοντας πως αν αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας, ή όταν ωριμάσουμε, ή όταν η λειτουρ­γία των τσάκρα μας θα είναι καλύτερη, τότε μόνο θα ζήσουμε αληθινά.

Αν φανείτε έντιμοι και υπερβείτε το «δίχτυ» της συνειρμικής σκέψης, θα διαπιστώσετε ότι τα περισσότερα από τα παραπάνω πιστεύω είναι απο­κυήματα της φαντασίας σας.

Η αγάπη δεν προϋποθέτει όρους για να υπάρξει κι αυτό σημαίνει σε ένα βαθύτερο επίπεδο ότι δεν πρέπει να πληρούνται κάποιες ικανές και αναγκαίες συνθήκες πριν εκδηλωθεί.

Από την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό να είμαστε υγιείς, εφόσον ένα υγιές σώμα καθορίζει τη δυνατότητα που έχει η αύρα των χαρισμάτων μας για να εκδηλωθεί. Η αύρα είναι το αποτέλεσμα των μαγνητικών δονήσεων που παράγουν τα κύτταρα του σώματος. Η αγάπη ανήκει σε εκείνο το μέρος του ενεργειακού σώματος, το οποίο βρίσκεται πέρα από τη δομή της αύρας.

Η χειρότερη δικαιολογία που μπορεί να βρει κανείς είναι ότι δεν μπορεί να αγαπήσει επειδή ορισμένα κομμάτια του εαυτού του δεν λειτουργούν όπως πρέπει, ή ότι πρέπει να προετοιμαστεί κι άλλο για να κατακτήσει κάποια υψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας.

Δεν υπάρχει χειρότερη διαστρέβλωση της αλήθειας στην οποία μπορεί να ολισθήσει η συνειρμική οκέψη  επειδή σημαίνει ότι κόβουμε την επικοινωνία μας με τον υπόλοιπο κόσμο, με αποτέλεσμα να μη συνει­δητοποιούμε ότι κανένας μας δεν είναι διαφορετικός από τον άλλον. Μόνον οι ιστορίες των ανθρώπων διαφέρουν μεταξύ τους και αυτή ακριβώς η διαφορά καθορίζει την ατομικότητά τους.

Διαβάστε επίσης:

Συνέντευξη του Ουμπέρτο Έκο για το νέο του βιβλίο «Φύλλο Μηδέν»

Πηγή: spiritual-lab.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture