Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

9 μαθήματα ζωής που μπορεί να σας διδάξει το Sudoku

9 μαθήματα ζωής που μπορεί να σας διδάξε...

Μαθήματα από ένα απλό παιχνίδι

Σίγουρα, μου αρέσει να κάνω παζλ για διασκέδαση. Για να εξασκήσω το μυαλό μου. Για να περάσει η ώρα, αλλά ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει το Sudoku ως μία μεταφορά για την ίδια τη ζωή μέχρι που συνειδητοποίησα τα μαθήματα ζωής που είχα πάρει από αυτό το απλό παιχνίδι.

1. Προσπαθήστε ξανά. Όταν έριξα μία πρώτη ματιά στο Sudoku μου φάνηκε υπερβολικά δύσκολο. Έβλεπα άλλους που μπορούσαν εύκολα να βρουν ποιον αριθμό να βάλουν σε κάθε κουτάκι και τους κοιτούσα με θαυμασμό και ζήλια. Δεν είχα τις ικανότητες για να το κάνω αυτό, οπότε γιατί να κάνω τον κόπο; Ευτυχώς, αντίθετα με τις αμφιβολίες μου, αποφάσισα να προσπαθήσω. Αν δεν το είχα κάνει, ακόμα δεν θα μπορούσα να λύσω κανένα Sudoku σήμερα. Έκανα εξάσκηση στην υπομονή μου και ανέπτυξα αρκετές δεξιότητες και στρατηγικές για να κερδίσω ακόμα και το πιο δύσκολο επίπεδο. Και στη ζωή, προκείμενου να πετύχει κάποιος έναν στόχο, πρέπει να κάνει το πρώτο μικρό βήμα, αλλιώς καταδικάζει τον εαυτό του στην αποτυχία, με το να φοβάται να κάνει την αρχή.

2. Δεν πειράζει να κάνετε μικρά βήματα. Όταν ξεκίνησα, γρήγορα, συνειδητοποίησα ότι τα Sudoku μεσαίας δυσκολίας ήταν πέραν των δυνατοτήτων μου, οπότε ξεκίνησα τα εύκολα μέχρι να νιώσω αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να πάω στο επόμενο επίπεδο. Όταν ήθελα μία πρόκληση, δοκίμαζα ένα δύσκολο και όταν ήθελα να δουλέψω την αυτοπεποίθησή μου, έλυνα ένα εύκολο. Σταδιακά, άρχισα να μπορώ να περνάω από τα μεσαίας δυσκολίας στα πιο δύσκολα και ήμουν επιεικής με τον εαυτό μου όταν δεν μπορούσα να τα καταφέρω. Έτσι και στη ζωή, ξεκινώντας αργά και με μικρά βήματα, και δουλεύοντας προκειμένου να πετύχετε το στόχο σας είναι πιο πιθανό να αναπτύξετε ουσιαστικές δεξιότητες και πρόοδο. Μην αναλαμβάνετε περισσότερα από αυτά που μπορείτε να κάνετε και μην αποθαρρύνετε τον εαυτό σας ή τα παρατάτε από κάτι που μπορεί να πετύχετε.

3. Μην στεναχωριέστε αν δεν τα καταφέρνετε πάντοτε. Ναι, σε κάθε επίπεδο υπήρχαν μερικά Sudoku που έκανα λάθος ή δεν μπορούσα να λύσω. Πρέπει να ομολογήσω ότι εδώ κι εκεί πέταξα μερικές εφημερίδες από την απόγνωσή μου, αλλά κατάλαβα πως όταν επέστρεφα μπορούσα να βρω τη λύση. Μπορεί να χρειαζόταν να αρχίσω από την αρχή, αλλά την δεύτερη φορά μπορούσα να τα καταφέρω. Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας, είναι πιθανό να συναντήσετε διάφορα εμπόδια στην πορεία ή να αποτύχετε. Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας αν δεν πετυχαίνετε πάντα. Κανείς το καταφέρνει. Βρείτε τρόπους να ξεπερνάτε τα εμπόδια και να ξαναρχίσετε από την αρχή, αν χρειάζεται.

4. Κάντε πρώτα τα εύκολα. Κάνοντας έναν πρώτο έλεγχος στο παζλ μπορεί να βρείτε μερικές εύκολες λύσεις. Ολοκληρώστε πρώτα όλα τα κουτιά μου μπορείτε να γεμίσετε εύκολα και τονώστε με αυτόν τον τρόπο την αυτοπεποίθησή σας, ώστε να περάσετε στις πιο δύσκολες απαντήσει. Όταν έχετε αναλάβει ένα δύσκολο έργο, κάντε ένα βήμα πίσω για να αξιολογήσετε τα πράγματα που πρέπει να κάνετε και μετά ξεκινήστε με αυτά που μπορείτε να ολοκληρώσετε κατευθείαν. Με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσετε έχοντας την αίσθηση ότι ήδη έχετε κατορθώσει κάτι και αυτή είναι μία καλή βάση.

5. Εξαλείψτε όλα όσα δεν χρειάζεστε. Υπάρχουν 9 αριθμοί στο Sudoku, αλλά στα περισσότερα κουτάκια μπορείτε να αποκλείσετε εξαρχής μερικούς. Στη δουλειά και τη ζωή, αφαιρέστε όλα όσα μπορούν να σας αποσπάσουν την προσοχή, ώστε να επικεντρωθείτε στον στόχο σας.

6. Τι λείπει; Κάθε Sudoku έχει κάποιους αριθμούς που είναι ήδη στη θέση τους. Ποια είναι τα νούμερα που λείπουν; Μπορείτε να βρείτε κάποια στρατηγική για να βρείτε τους αριθμούς που λείπουν; Αναγνωρίζοντας ποια είναι τα στοιχεία που χωρίζουν εσάς από τους στόχους ζωής θα σας βοηθήσουν να βρείτε επιλογές ώστε να τα φροντίσετε. Για παράδειγμα, το να αποκτήσετε ένα πτυχίο ή ένα δίπλωμα μπορεί να σας βοηθήσει ώστε να πάρετε πιο γρήγορα προαγωγή στη δουλειά σας.

7. Ζητήστε βοήθεια όταν χρειάζεται. Όχι, δεν εννοώ να κοιτάζετε τις λύσεις, αλλά υπάρχουν πολλοί ειδικοί σε παζλ που θα σας δώσουν συμβουλές και θα σας δείξουν μερικά τρικ. Ψάχνοντας μέντορες που μπορούν να σας βοηθήσουν στη ζωή, αλλά και να σας διδάξουν νέες δεξιότητες και τεχνικές ώστε να οδηγηθείτε στην ευτυχία και την επιτυχία.

8. Μπορείτε να κοιτάξετε την απάντηση, αλλά μη βιαστείτε. Μερικές φορές, ό,τι κι αν έχετε μάθει δεν είναι αρκετό για να σας οδηγήσει στη λύση. Μην το βάλετε κάτω γρήγορα, αλλά αν έχετε εξαντλήσει τα πάντα ή την υπομονή σας, το να κοιτάξετε την απάντηση δεν είναι το ίδιο με το να «κλέβετε». Μπορεί να είναι μία ευκαιρία να μάθετε μία νέα προσέγγιση, να αναλύσετε τι πήγε λάθος και να αξιολογήσετε την πορεία σας.

9. Διασκεδάστε. Αποφύγετε να πάθετε εμμονή, να εκνευριστείτε ή να θυμώσετε, όταν λύνετε Sudoku ή βαδίζετε προς κάποιο στόχο σας. Είναι φυσικό να θέλετε να τα πάτε καλά και να θέλετε να πετύχετε, αλλά η εμμονή και ο θυμός μπορεί να δημιουργήσουν ακόμα περισσότερα εμπόδια. Αν δεν μπορείτε να λύσετε ένα Sudoku που είναι στη σημερινή εφημερίδα, βάλτε το στην άκρη για μερικές μέρες και ξαναδοκιμάστε. Κάνοντας ένα διάλειμμα και αντιμετωπίζοντας τους γρίφους της ζωής ως διασκεδαστικές ασκήσεις, θα βοηθήσει το σώμα και το μυαλό σας να ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά και θα αυξήσει τις πιθανότητές σας να πετύχετε.

Πηγή:huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις