Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αίγιο: Σειρά παραστάσεων και εκδηλώσεων στο Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς”

Αίγιο: Σειρά παραστάσεων και εκδηλώσεων ...

Το θέατρο βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης”

Μια ιδιαίτερα αξιόλογη εβδομάδα ξεκινά για το Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς” στο Αίγιο, το οποίο στη φετινή του 'πρεμιέρα' έχει ήδη φιλοξενήσει με επιτυχία συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και ετοιμάζεται να προσφέρει το χώρο του για τη φιλοξενία μεγάλων θεατρικών και μουσικών γεγονότων του φετινού καλοκαιριού.

Το θέατρο βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης” (Παλαιό Νοσοκομείο) και φέρει το όνομα του αξέχαστου διεθνούς φήμης αιγιώτη βαθύφωνου Γιώργου Παππά.

Αναλυτικά, τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι εξής παραστάσεις:

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, η 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, παρουσιάζουν την τραγωδία του Σοφοκλή “Αντιγόνη”, με πρωταγωνιστές την Ιωάννα Παππά, τον Νικήτα Τσακίρογλου και τον Σταύρο Ζαλμά. Ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.. Εισιτήρια: 16 € κανονικό, 13 € φοιτητικό/μαθητικό/ανέργων/άνω των 65. Προπώληση: Βιβλιοπωλείο “Θεμέλιο” (τηλ. 26910-22368) και viva.gr (13€).

Την Τρίτη 4 Αυγούστου, ο απόλυτος έλληνας showman, ο Τάκης Ζαχαράτος, έρχεται στο Αίγιο στο πλαίσιο της περιοδείας του υπό τον τίτλο “I am what I am” σε όλη την Ελλάδα. Ώρα Έναρξης: 9.15 μ.μ.. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος : 16 €. Φοιτητικό – Μαθητικό & ανέργων : 12 €. Παιδικό έως 12 ετών: 10 €. Προπώληση: Ρεζέρβα, Μητροπόλεως 64 Α, τηλ. 2691400745.

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου, η παιδική σκηνή του θεάτρου Αποθήκη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις» παρουσιάζουν το συναρπαστικό παραμύθι των παιδικών μας χρόνων “Τα Τρία Γουρουνάκια”, σε μια ολοκαίνουρια διασκευή βασισμένη σε ιδέα του Χρήστου Τριπόδη και σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα. Έναρξη παράστασης 9 μ.μ.. Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 6 €, στην είσοδο 7 €. Εισιτήρια προπωλούνται: “Copy Wright” Σωτ.Παπαπροκοπίου, τηλ. 26911-10866 και viva.gr (7 €).

Την Πέμπτη 5 Αυγούστου, το θέατρο φιλοξενεί την κορυφαία τραγωδία του Ευριπίδη “Ηλέκτρα” σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου. Πρωταγωνιστούν: Μελίνα Ασλάνογλου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Μαρίνα Ψάλτη, Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιώργος Ψυχογιός, Γιάννης Βόγλης. Έναρξη παράστασης: 9.15 μ.μ.. Τιμές εισιτηρίων: 16€ κανονικό, 12€ ανέργων, φοιτητικό, σπουδαστικό. Προπώληση: Βιβλιοπωλείο “Φωλιά του Βιβλίου” (τηλ. 26910 23740), Viva.gr.

Εξάλλου, την Πέμπτη 13 Αυγούστου το υπαίθριο θέατρο “Γιώργος Παππάς” αναμένεται να φιλοξενήσει τον αγαπημένο τραγουδοποιό και ερμηνευτή Κωστή Μαραβέγια, ενώ την Κυριακή 16 Αυγούστου ένας από τους κορυφαίους συνθέτες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής Μίμης Πλέσσας, δίνει συναυλία στον ίδιο χώρο μαζί με τον ερμηνευτή και ενορχηστρωτή Μαυρίκιο Μαυρικίου και την “Ορχήστρα των Αισθήσεων”.

Το θέατρο θα φιλοξενήσει και τη γιορτή λήξης της διοργάνωσης “Οινοξένεια”, το βράδυ της Δευτέρας 31 Αυγούστου, μια βραδιά αφιερωμένη στον τρύγο και το κρασί, χαρακτηριστικά στοιχεία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Αιγιάλειας με τραγούδια, χορούς, δρώμενα, αναπαραστάσεις και θεατρικά αποσπάσματα από το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, μέλη θεατρικών ομάδων, ηθοποιούς και αφηγητές.

Τη μουσική επένδυση της παράστασης έχουν ο κορυφαίος κλαρινίστας Νίκος Φιλιππίδης με την ορχήστρα του και ο γνωστός τραγουδιστής Παναγιώτης Λάλεζας.

Τέλος, τον Σεπτέμβριο έρχεται στο υπαίθριο θέατρο “Γιώργος Παππάς” και η ξεκαρδιστική κωμωδία “Οι Τενόροι” με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και τον Θανάση Τσαλταμπάση.

Υπογραμμίζεται πως στο θέατρο λειτουργεί κυλικείο με σνακ.

Λεπτομέρειες για τις παραστάσεις στην ιστοσελίδα της ΔΗΚΕΠΑ www.dikepaigialeias.gr και στη σελίδα του Υπαίθριου Θεάτρου "Γιώργος Παππάς" στο Facebook.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture