Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Σύνεση

Σύνεση

του Στάθη Πολίτη

Ζούμε από χθες βράδυ σε χρόνο ιστορικό. Τέτοιες ώρες, όσοι έχουν στοιχειώδη συναίσθηση της κρισιμότητάς τους, οφείλουν να ομιλούν και να πράττουν με ψυχραιμία.

Είναι αδιαμφισβήτητο πως ο Πρωθυπουργός, με την απόφασή του να οδηγήσει την χώρα σε δημοψήφισμα με ερώτημα δημοσιονομικού χαρακτήρα, αρνήθηκε την ευθύνη της διακυβέρνησης, πήγε κόντρα στη νωπή λαϊκή εντολή, κόντρα σε συνταγματικές επιταγές, κόντρα στην απλή κοινή λογική. Οδήγησε την χώρα σε αχαρτογράφητα ύδατα.


Είναι επίσης αδιαμφισβήτητο πως σύσσωμη η παρούσα αντιπολίτευση, φέρει ευθύνες βαριές, τόσο για τη διαχείριση της εξουσίας που οδήγησε τον τόπο στο τέλμα, όσο και για την ανυπαρξία της, κατά τους τελευταίους κρίσιμους μήνες. Έχει αφήσει την χώρα ορφανή από εναλλακτικές.


Οι Έλληνες, οφείλουμε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, που δεν κατάφεραν τόσα χρόνια να σταθούν οι πολιτικοί μας -όσο δύσκολο κι αν ακούγεται αυτό σε τέτοιες στιγμές. Να σκεφτούμε, να συζητήσουμε και να πορευθούμε τις επόμενες ημέρες με σύνεση και μετριοπάθεια, και τελικά να πάρουμε απόφαση οριστική για το ποια θέλουμε να είναι η χώρα στην οποία θα ζήσουμε και θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας.


Γράφεται Ιστορία. Όλοι έχουμε ευθύνη ατομική, για το πώς θα γραφτεί.



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις