Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στο γειτονικό Αίγιο απόψε η παράσταση «Κώστας Καρυωτάκης: Οι εντυπώσεις ενός Πνιγομένου»

Στο γειτονικό Αίγιο απόψε η παράσταση «Κ...

Στις 21.00 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» (παλαιό δημοτικό νοσοκομείο)

Μετά την επιτυχημένη πορεία της στη σκηνή του act της Πάτρας στις σκάλες Γεροκωστοπούλου αλλά και στο «Τεχνουργείον» της Ναυπάκτου (το Σαββατιάτικο βράδυ της Eurovision μάλιστα), το μουσικοθεατρικό ταξίδι της ιδιαίτερης παράστασης «Κώστας Καρυωτάκης: Οι εντυπώσεις ενός Πνιγομένου» συνεχίζεται και αυτή την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 θα παρουσιαστεί στις 21.00 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» (παλαιό δημοτικό νοσοκομείο) στο γειτονικό Αίγιο.

Η όμορφη και ατμοσφαιρική παράσταση με την πρωτότυπη μουσική και μελοποίηση που επιχείρησε ο Πατρινός συνθέτης, πιανίστας και καθηγητής Γιώργος Δίπλας πάνω στην ποίηση του αυτόχειρα Κώστα Καρυωτάκη, εστιάζει στο τελευταίο εικοσιτετράωρο του αυτόχειρα ποιητή, από τα σκοτεινά νερά του Ιονίου όπου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει έως την καλοκαιρινή παραλία της Πρέβεζας όπου τελικά, τερμάτισε τη ζωή του με έναν πυροβολισμό στην καρδιά τον Ιούλιο του 1928.

Ογδόντα επτά χρόνια μετά, δεκατέσσερα (14) μελοποιημένα ποιήματα, μερικά μικρά αποσπάσματα από την προσωπική αλληλογραφία του, πεζά κείμενα του ίδιου αλλά και της ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη (με την οποία συνδεόταν προσωπικά ο Καρυωτάκης), μία σειρά από πρωτότυπες κινηματογραφημένες σκηνές που έγιναν ειδικά για αυτό το έργο αλλά και κυρίως η τελευταία του φράση, «ορισμένως κάποτε όταν μου δοθεί η ευκαιρία θα γράψω τις εντυπώσεις ενός πνιγομένου», αποτελούν την έμπνευση και το υλικό αυτής της παράστασης αυτής που θα χαρούν τώρα και οι θεατές στο Αίγιο.

Στο πιάνο παίζει ζωντανά ο συνθέτης Γιώργος Δίπλας και τα τραγούδια ερμηνεύει η Πατρινή τραγουδίστρια Δώρα Πετρίδη. Στο ρόλο του Καρυωτάκη εμφανίζεται ο ηθοποιός Δημήτρης Τζαβάρας. Στα βίντεο και στις ηχογραφήσεις συμμετέχει η Πατρινή ηθοποιός Ελένη Καλαντζοπούλου ενώ τα μουσικά περιβάλλοντα επεξεργάστηκε ο συνθέτης και ηχολήπτης από την Πάτρα, Διονύσης Μπάστας. Η σκηνοθεσία της παράστασης και των βίντεο είναι του καλλιτεχνικού υπευθύνου του act, Τηλεμάχου Τσαρδάκα.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture