Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκίνηση στην τελετή χειροτονίας του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Γερασίμου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Συγκίνηση στην τελετή χειροτονίας του νέ...

Παρόντες από την Δυτ. Ελλάδα ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος και οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος, Ηλείας Γερμανός

Mέσα σε μία συγκινητική ατμόσφαιρα και παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 31 Μαΐου 2015 η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Γερασίμου (Φωκά στο επώνυμο), Κεφαλονίτη στην καταγωγή από το Πυργί, στις πλαγιές του Αίνου.

Η τελετή που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση και το περιφερειακό κανάλι Ιonian, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι στην Αθήνα.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών, Θηβών Γεωργίου, Βρεσθένης Θεοκλήτου, Ύδρας Εφραίμ, Χαλκίδος Χρυσοστόμου, Δράμας Παύλου, Γλυφάδας Παύλου, Σιατίστης Παύλου, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου, Αρκαλοχωρίου Ανδρέου, Ηλείας Γερμανού (ο οποίος αξίζει να θυμίσουμε πως εκτελούσε χρέη τοποτηρητή στην Μητρόπολη Κεφαλληνίας μετά την κοίμηση του Μητροπολίτη πρώην Κεφαλληνίας κυρού Σπυρίδωνα), Δωδώνης Χρυσοστόμου (ο οποίος ως γνωστό μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν Μητροπολίτης Ζακύνθου), Νικαίας Αλεξίου, Δημητριάδος Ιγνατίου, Νεαπόλεως Βαρνάβα, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ και Ηλιουπόλεως Θεοδώρου.

Επίσης παρέστησαν και συλλειτούργησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μεθώνης Κλήμεντος και Κερνίτσης Χρύσανθος, ο οποίος διατελεί και Βοηθός Μητροπολίτου Πατρών και κατάγεται κι αυτός από την Κεφαλονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και της χειροτονίας του κ. Γερασίμου έψαλλε δίνοντας ένα ιδιαίτερο επτανησιακό χρώμα η Κεφαλληνιακή χορωδία.

Στον λόγο του ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμος, όπως ανέφερε το εκκλησιαστικό σάιτ romfea.gr, μεταξύ άλλων είπε τα εξής.

''Ήμουν 7-8 χρονών παιδάκι όταν είπαν οι γιατροί ότι θα χάσω την μάνα μου. Έχασα τον κόσμο, δεν ήθελα να τη χάσω όμως και τότε οι μοναχές του Αγίου μας με συμβούλεψαν να κάνω κάθε μέρα την παράκληση της Παναγίας. Έτσι έκανα, υπήκουσα και με τις ικεσίες της Θεοτόκου έζησε η μάνα μου 35 ολόκληρα χρόνια''.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμο τόνισε πως ''σήμερα και κάθε εποχή που έχει τα προβλήματα της είμαστε παρόντες, είμαστε κοντά στο λαό. Μην πάρει ποτέ το μυαλό μας αέρα ότι έχουμε εξουσία στο χέρι και ότι είμαστε εκπρόσωποι του Θεού στη γη. Δεν είμαστε τίποτα, είμαστε απλοί διάκονοι''.

Αξίζει ακόμα να τονιστεί πως ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας που ήταν ο Πρωτοσύγκελος επί σχεδόν 18 χρόνια της μεγάλης αυτής Μητρόπολης του Ιονίου πελάγους, φάνηκε ιδιαίτερα συγκινημένος καθ’ όλη την τελετή ενώ διαφάνηκε και η σεμνότητα και ταπεινότητα του ως άνθρωπος καθώς σε τουλάχιστον ένα δύο σημεία της ομιλίας του χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «εγώ ο τρισάθλιος» με την έννοια της ασημαντότητας απέναντι στο Θεό.

Ανάμεσα στον κόσμο ήταν και πολλοί Κεφαλονίτες που ζουν στην Αθήνα αλλά δεν ξεχνούν ποτέ τον τόπο τους και επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι το νησί του Αγίου Γερασίμου, η βουλευτής Κεφαλληνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος του νησιού Αλέξανδρος Παρίσης, η πρώην υπουργός και νυν Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Λούκα Κατσέλη, σύζυγος του Κεφαλονίτη τέως υπουργού Γεράσιμου Αρσένη, κ.α.

Ακολούθησε επίσημο γεύμα στο ξενοδοχείο Εlectra Palace στο Σύνταγμα (ο ιδιοκτήτης του οποίου λέγεται Φωκάς και κατάγεται επίσης από την Κεφαλονιά) για την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Γερασίμου Φωκά, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας απευθυνόμενος προς τους καλεσμένους, μεταξύ άλλων τόνισε ότι "είναι δύσκολο να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς την Σεπτή Ιεραρχία και στον Προκαθήμενο κ. Ιερώνυμο για την εκλογή μου."

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ήταν συγκλονιστική η στιγμή που όλο το εκκλησίασμα αναφώνησε με μεγάλη δύναμη φωνής το "Άξιος" για το νέο Δεσπότη της Κεφαλονιάς.

Να προσθέσουμε πως είχαν πάει και πούλμαν με πιστούς από την Κεφαλονιά στην Αθήνα και πως ο αδελφός του νέου Μητροπολίτη, Αθανάσιος Φωκάς είναι καθηγητής στο διάσημο Πανεπιστήμιο του Cambridge στην Αγγλία.

Έξω από το ναό μοιράστηκαν γλυκίσματα στον κόσμο και όλοι ευχήθηκαν "καλορίζικος" για τον νέο Μητροπολίτη της Κεφαλονιάς!

Οι φωτό από την eurokinissi είναι του Χρήστου Μπόνη.

Τα βίντεο και δύο φωτό είναι από το σάιτ romfea.gr.

*Θα ακολουθήσει η τελετή ενθρόνισης σε λίγες μέρες στον Μητροπολιτικό ιερό ναό του Αργοστολίου.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Αριστερά διακρίνεται και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος Στελλάτος.

Αριστερά διακρίνεται και ο Θεοφιλέστατος...

Αριστερά διακρίνεται και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος Στελλάτος.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Γερμανός.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Γερμανός.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Γερμανός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις