Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Όλο το παρασκήνιο των ακροάσεων των υποψηφίων στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - Δύο ώρες μιλούσε ο Καζάκος, αλλά απέφυγε να μιλήσει για τον μισθό του

Όλο το παρασκήνιο των ακροάσεων των υποψ...

Μετά του Αγίου Πνεύματος η κρίσιμη ψηφοφορία του διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ακρόασης και συνεντεύξεων των υποψηφίων για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, την πρώτη μέρα, την Παρασκευή 22 Μαίου 2015, στις 17.00 το απόγευμα και έπειτα, στο θεατράκι του Μπάρι όπου είναι και τα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ, τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου (παρέστησαν τα 8 από τα 9 καθώς ο κ. Πάγκαλος της παράταξης της Δημοτικής αρχής Πελετίδη ήταν στην Αθήνα και δεν πρόλαβε να επιστρέψει) συνάντησαν και συνομίλησαν με τους υποψήφιους για τη θέση Χρίστο Κόκκινο, Χρήστο Κάλλοου, Στυλιανό Ροδαρέλη και τον Θανάση Θεολόγη.

Την 2η μέρα το Σάββατο 23 Μαίου οι ακροάσεις ξεκίνησαν με τον βετεράνο ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Καζάκο που λογίζεται και ως το αδιαφιλοκίνητο φαβορί και «προτιμητέος» της Δημοτικής αρχής του Κώστα Πελετίδη και κατόπιν οι συνεντεύξεις συνεχίστηκαν με τις Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, Τζένη Αρσένη και τον Μίχαελ Ζάιμπελ.

Ο ηθοποιός Νικόλαος Μαγδαληνός που είχε αρχικώς υποβάλλει αίτηση ενδιαφέροντος, απέσυρε τελικά την υποψηφιότητα του για προσωπικούς λόγους (ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μαγδαληνός άφησε να εννοηθεί πως η προκήρυξη που έχει γίνει είναι «φωτογραφική»).

Όλοι οι υποψήφιοι που προσήλθαν στις ακροάσεις ήσαν ιδιαίτερα ευγενικοί. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως η ακρόαση του Κώστα Καζάκου διήρκησε περισσότερο από των υπολοίπων. Για την ακρίβεια και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, είχε δοθεί από τον Πρόεδρο του συμβουλίου Ανδρέα Τερζή μιάμιση ώρα στον κύριο Καζάκο ώστε να αναπτύξει άνετα το σκεπτικό του και να δώσει τις απαντήσεις του αλλά τελικά η διάρκεια έφτασε τις 2 ώρες!

Ο κ. Καζάκος όπως ήταν φυσικό είχε να θυμηθεί και ιστορίες από την πολύχρονη καριέρα του στο θέατρο και τον κινηματογράφο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr δεν ήταν σαφής ως προς δύο καίρια ερωτήματα που του ετέθησαν (τα ερωτήματα αυτά υποβλήθηκαν από το μέλος του ΔΣ Μαριάννα Σταματιάδου εκπροσωπώντας και τα υπόλοιπα μέλη σε όλους τους υποψηφίους). Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καζάκος δεν έδωσε σαφή απάντηση για το ποιος θα πρέπει να είναι το μισθός του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και αν θα πρέπει να αμείβεται με επιπλέον χρήματα π.χ. για  μία σκηνοθεσία του.

Τα ερωτήματα που κατά βάση τέθηκαν και στους 8 υποψηφίους είχαν να κάνουν με την συνέχεια λειτουργίας της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, με το λυρικό εργαστήρι, την παιδική σκηνή, τα σεμινάρια για παιδιά και μεγάλους, κ.α., με το αν θα πρέπει να πληρωθούν επιπλέον, ως καλλιτεχνικοί διευθυντής αναλαμβάνοντας μία σκηνοθεσία ή την δραματουργική επεξεργασία ενός έργου και ποιος θα πρέπει να είναι ο μισθός τους.

Όπως ανέφερε η κυρία Μαριάννα Σταματιάδου της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Κώστα Χριστόπουλου, στο συμβούλιο (δεν κατέστη δυνατό ως thebest.gr να μιλήσουμε με τον κ. Τερζή), τρεις εκ των υποψηφίων πρότειναν ως μισθό τους το ποσό των 1200 με 1500 ευρώ ενώ άλλοι δεν θέλησαν να το προσδιορίσουν ή εμμέσως υπονόησαν το ποσό που λάμβανε ο προηγούμενος καλλιτεχνικός διευθυντής Θοδωρής Αμπαζής (γύρω στα 2000 ευρώ).

Η κυρία Σταματιάδου ανέφερε ακόμη στο thebest.gr πως όλοι οι υποψήφιοι ήσαν ευγενείς, είχαν έρθει έτοιμοι και με προτάσεις (ήδη έχουν καταθέσει και ιδέες και προτάσεις για ρεπερτόριο και συνεργάτες) ενώ μας αποκάλυψε πως μεταξύ των υποψηφίων ειδικά οι τρεις που ήρθαν το Σάββατο μετά τον κύριο Καζάκο, είναι πολύ αξιόλογα άτομα με νέες ιδέες και όραμα, καλές διασυνδέσεις που θα βοηθούσαν πολύ το θέατρο της Πάτρας σε ενδεχόμενη επιλογή τους να αναλάβουν την θέση.

Τώρα επί του πρακτικού της διαδικασίας, το κομμάτι αυτό της συνάντησης από κοντά με τους υποψηφίους ολοκληρώθηκε άψογα και χωρίς απρόοπτα και πλέον αναμένεται την εβδομάδα μετά την αργία του Αγίου Πνεύματος (1η Ιουνίου 2015) να καθοριστεί νέο κρίσιμο Διοικητικό συμβούλιο όπου πιθανόν να γίνει η αξιολόγηση – ψηφοφορία. Μάλιστα όπως εκτιμά η κυρία Σταματιάδου, δεν ξέρει αν θα γίνει όπως στο παρελθόν, να επιλεγούν 2 ή 3 επικρατέστεροι οι οποίοι θα ξανακληθούν. «Επειδή η Δημοτική αρχή της Πάτρας του Κώστα Πελετίδη έχει την πλειοψηφία με 5 μέλη στο συμβούλιο μπορεί να προχωρήσει σε επιλογή και ψηφοφορία χωρίς να προηγηθεί η ανακήρυξη των επικρατέστερων», ανέφερε χαρακτηριστικά στο thebest.gr.

Να θυμίσουμε πως τα υπόλοιπα 4 μέλη στο συμβούλιο του θεάτρου είναι εκτός της κυρίας Σταματιάδου, οι Κώστας Σπαρτινός, Χαριτίνη Καρλιαύτη και ο Πάνος Τσερόλας.

Ακόμη να αναφέρουμε πως οι υποψήφιοι που ήρθαν την Παρασκευή είχαν την τύχη να ζήσουν και να δουν από κοντά την προετοιμασία μίας παρουσίασης από τα παιδιά που σπουδάζουν στην σχολή δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και πραγματικά εντυπωσιάστηκαν λέγοντας πως κάτι παρόμοιο δεν έχουν δει ούτε στην Αθήνα.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η Μαριάννα Σταματιάδου στη φωτ. με τον μέχρι πρότινος καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου της Πάτρας Θ. Αμπαζή.

Η Μαριάννα Σταματιάδου στη φωτ. με τον μ...

Η Μαριάννα Σταματιάδου στη φωτ. με τον μέχρι πρότινος καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου της Πάτρας Θ. Αμπαζή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture