Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το «Ένα Τραγούδι για τον Αργύρη» θα προβληθεί για τους δημοσιογράφους στην Αθήνα

Το «Ένα Τραγούδι για τον Αργύρη» θα προβ...

Θα γίνει και συζήτηση για τις οφειλές της Γερμανίας με αφορμή το φιλμ όπου θα μιλήσει και η Μαρία Κανελλοπούλου

Την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015 στις 10:30 π.μ. στον κινηματογράφο Δαναός στην Αθήνα, θα γίνει η δημοσιογραφική προβολή της συγκινητικής ταινίας «Ένα Τραγούδι για τον Αργύρη» του Stefan Haupt ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με κεντρικό θέμα την διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πρέπει να σημειωθεί πως η όλη εκδήλωση (κινηματογραφική προβολή και συζήτηση) δεν θα είναι ανοικτή για το κοινό αλλά θα αφορά μόνο τους εκπροσώπους των Μέσων ενημέρωσης.

Ομιλητές στην συζήτηση που θα ακολουθήσει θα είναι ο Αργύρης Σφουντούρης, στο οποίο και αναφέρεται η ταινία (ο Α. Σφουντούρης συναντήθηκε πρόσφατα και με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ κυκλοφόρησε και ένα βιβλίο με τίτλο «Πενθώ για την Γερμανία», η Μαρία Κανελλοπούλου (με καταγωγή από τα Καλάβρυτα) Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Διακομματικής Κοιν. Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Ιωάννης Σταθάς (με καταγωγή από το μαρτυρικό Δίστομο όπως και ο Αργύρης Σφουντούρης), Βουλευτής, μέλος της Διακομματικής Κοιν. Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και η Χριστίνα Σταμούλη Νομικός, μέλος του ΕΣΔΟΓΕ.

Συντονισμός : Στέλιος Κούλογλου, Ευρωβουλευτής, δημοσιογράφος.

Η αίθουσα του Δαναού βρίσκεται στην Λ. Κηφισίας 109, Αμπελόκηποι.

Ώρα έναρξης συζήτησης : 12:00 μ.

H ταινία «Ένα Τραγούδι για τον Αργύρη» είναι η συγκινητική ιστορία της ζωής του Αργύρη Σφουντούρη με φόντο τα γεγονότα που στιγμάτισαν την Ελλάδα τα τελευταία εβδομήντα χρόνια, από την Γερμανική Κατοχή και τον Εμφύλιο μέχρι τη Μεταπολίτευση.

Είναι ταυτόχρονα μια ταινία για την αντιμετώπιση του προσωπικού θρήνου ενός ανθρώπου που σε ηλικία 4 ετών έχασε τους γονείς του στη σφαγή του Διστόμου, η πορεία του στο δρόμο της επιστήμης, αλλά και η συνειδητοποίηση του ιστορικού χρέους που είχε για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Ταυτόχρονα είναι μια ταινία- ταξίδι στην αναζήτηση της προσωπικής γαλήνης.

H ταινία θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες στις 11/6/2015 (η επέτειος της σφαγής του Διστόμου είναι 10/6).

Βραβεία της ταινίας

- Βραβείο Κοινού στο 9o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης "Εικόνες του 21ου αιώνα" (Audience Award, 9th Thessaloniki Documentary Festival)

- Υποψήφιο Καλύτερο Ντοκιμαντέρ στα Ελβετικά Βραβεία Κινηματογράφου Swiss Film Prize nomination for Best Documentary Film)

- Βραβεiο Κοινού στο 1ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών στο Λος Άντζελες (Audience Choice Award, Los Angeles Greek Film Festival)

- Erasmus EuroMedia Medal, European Society for Education and Communication.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture