Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων στην καρδιά

Οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων στην καρδιά

H καρδιά αποτελεί την κινητήριο δύναμη του οργανισμού όποτε οι υγιεινές τροφές την βοηθούν

Σίγουρα μια καλή διατροφή θα μας βοηθήσει στην απώλεια κιλών, ωστόσο θα πρέπει σε αυτή να έχουμε εντάξει τροφές οι οποίες όχι μόνο βοηθούν στην καύση θερμίδων αλλά και στην τόνωση του οργανισμού και κυρίως της καρδιάς.

Οι διατροφολόγοι εξηγούν ότι η καρδιά αποτελεί την κινητήριο δύναμη του οργανισμού όποτε οι υγιεινές τροφές την βοηθούν. Με δεδομένο αυτό λοιπόν, μια ισορροπημένη διατροφή βοηθά στην προστασία της καρδιάς αλλά και της αποφυγής μελλοντικών προβλημάτων υγείας. Μέσα σε αυτή τη διατροφή θα πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να εντάξει διάφορα βότανα τα φυσικά συστατικά των οποίων αποτελούν όπλο για την καλή λειτουργία της καρδιάς.

1) Η μυρωδάτη ρίγανη καταρχήν καταπολεμάει τη φλεγμονή και προστατεύει την καρδιά από την “κακή” χοληστερόλη (LDL). Το μοναδικό αυτό βότανο αποτελεί πλούσια πηγή ινών που καταπολεμούν τη χοληστερόλη και παράλληλα περιέχει μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών και βιταμίνης C. Ως γνωστόν τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

2) Και ποιος δε γνωρίζει για το θαυματουργό σκόρδο. Όπως έχει προκύψει από πολλές μελέτες η κατανάλωση μίας σκελίδας σκόρδου ημερησίως βοηθά σημαντικά στη διατήρηση της χοληστερόλης στο αίμα σε υγιή επίπεδα. Επιπλέον αποτελεί σημαντικό σύμμαχο στην καταπολέμηση της αρτηριακής πίεσης ενώ η τακτική κατανάλωση του αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την αθηροσκλήρωση διασπώντας τη χοληστερόλη και το λίπος που προσκολλάται στα εσωτερικά τοιχώματά των αρτηριών.

3) Το πολύτιμο τζίντζερ που δεν πρέπει να απουσιάζει από καμία διατροφή βοηθά σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση κινδύνου καρδιακής νόσου.

4) Η μοσχομυρωδάτη λεβάντα είναι πασίγνωστη για τις αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές αλλά και καταπραϋντικές ιδιότητες. Όλα αυτά μπορεί να τα εντοπίσει κανείς στο έλαιο λεβάντας το οποίο επιπλέον, ενισχύει τους καρδιακούς μυς βελτιώνοντας έτσι τη συστολή και τη χαλάρωση των αρτηριών και των κοιλιών της καρδιάς. Τέλος, με τη λεβάντα μπορούν να καταπολεμηθούν οι ταχυπαλμίες και η υπέρταση.

5) Οι ευεργετικές ιδιότητες που έχει το πράσινο τσαϊ είναι πολλές και γνωστές. Μεταξύ άλλων λοιπόν το ρόφημα αυτό βελτιώνει την ανθεκτικότητα της επένδυσης των αιμοφόρων αγγείων. Επίσης το πράσινο τσάι έχει υψηλή συγκέντρωση του αντιοξειδωτικού/φλαβονοειδούς που ονομάζεται ECGC (EpiGalloCatechinGallate).

6) Το ινδικό πιπέρι καγιέν σύμφωνα με μελέτες είναι αυτό που δυναμώνει, ενεργοποιεί και τονώνει την καρδιά σταθεροποιώντας την κυκλοφορία του αίματος και τους παλμούς.

 

Πηγή:life2day.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being