Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Ειδική έκδοση από το Πανεπιστήμιο για την ιστορική επίσκεψη του James Watson το 2011

Πάτρα:Ειδική έκδοση από το Πανεπιστήμιο ...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα DNA

Η επικοινωνία με τον James Watson (συνεχής από τις 29 Ιουλίου 2010 όταν προσεκλήθη, μέχρι σήμερα) αποτελεί τιμή και τμήμα της ιστορίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Η όλη επικοινωνία με τον James Watson, η ιστορική επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο Πατρών (11-15 Απριλίου 2011)  και η ομιλία του στις 14 Απριλίου 2011 (Discovering the Double Helix of DNA), θα αποτυπωθεί σε ειδική έκδοση, η οποία προετοιμάζεται.

Η 25η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα DNA, καθώς στις 25 Απριλίου 1953 δημοσιεύτηκε στο Nature το άρθρο των J. Watson και F. Crick για τη Διπλή Έλικα του DNA.

Να σημειωθεί ότι ο James Watson με επιστολή του προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και την Ευρωπαϊκή Ηγεσία, στις 15 Ιουνίου 2012, υποστήριξε τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και την Ελλάδα.

Η Παγκόσμια Ημέρα DNA γιορτάζεται την 25η Απριλίου, καθώς στις 25 Απριλίου 1953 οι James D. Watson και Francis Crickδημοσίευσαν τα αποτελέσματα των πειραμάτων τους σχετικά με τη δομή του DNA, τη διάσημη πλέον «Διπλή Έλικα» του μορίου της ζωής.

 

Η δημοσίευση έγινε στο Nature: J. D. Watson & F. H. C. Crick “Molecular Structure of Nucleic Acids” Nature 171, 737-738 (April 25, 1953). Ακολούθησε δεύτερη δημοσίευση, η οποία περιέγραφε τον μηχανισμό μετάδοσης της γενετικής πληροφορίας στοNature: J. D. Watson & F. H. C. Crick “Genetical Implications of the Structure of Deoxyribonucleic Acid” Nature 171, 964-967 (May 30, 1953).

Η ανακάλυψη θεωρείται η σημαντικότερη του 20ού αιώνα και από πολλούς η σημαντικότερη όλων των εποχών, καθώς μεταξύ άλλων βοήθησε τον άνθρωπο να κατανοήσει τα μυστικά της κληρονομικότητας που διέπουν τους ζωντανούς οργανισμούς και γέννησε ελπίδες σε ολόκληρη την ανθρωπότητα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ασθενειών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις