Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται στο Act της Πάτρας «Η Περσινή Αρραβωνιαστικιά» και ξανάρχεται το "Αχ!" με τη Λένα Δροσάκη

Έρχεται στο Act της Πάτρας «Η Περσινή Αρ...

Η "Περσινή Αρραβωνιαστικιά" της ομάδας Elephas tiliensis θα παιχθεί 14-16 Μαίου 2015

Πλούσιος από εκδηλώσεις θα είναι ο μήνας Μάιος στο θέατρο act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, στην Πάτρα και ήδη όπως γνωστοποιήθηκε το τριήμερο 14 -16 Μαΐου 2015 θα έρθει η παράσταση «Η Περσινή Αρραβωνιαστικιά».

Επίσης το «Αχ! Ξαναδιαβάζοντας την Κερένια Κούκλα του Χρηστομάνου» με την Πατρινή Λένα Δροσάκη που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία για 4 βραδιές έως την περασμένη Κυριακή, θα ξαναέρθει στο Act στις 29 και 30 Μαΐου. Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες δύο παραστάσεις πατούν πάνω σε κείμενα της ελληνικής λογοτεχνίας. Της πολύ πρόσφατης και της λιγότερο πρόσφατης.

Κι όπως έγραψε σε άρθρο της η εφημερίδα "Καθημερινή", και οι δύο παρουσιάστηκαν ήδη στη σκηνή, και συνεχίζουν, με παρατάσεις και περιοδείες. Επίσης και οι δύο παραστάσεις έγιναν με το σκηνικό «τίποτα», με ελάχιστα υλικά, που χωράνε σε μια μικρή βαλίτσα ίσως.

Η «Περσινή Αρραβωνιαστικιά» βασίζεται στο διήγημα της σπουδαίας και βραβευμένης συγγραφέως Ζυράννας Ζατέλη «Περσινή αρραβωνιαστικιά» και πρωτοπαρουσιάστηκε πέρυσι στη σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου από την ομάδα Elephas tiliensis, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αγαρτζίδη και της Δέσποινας Αναστάσογλου.

Στη σκηνή τρία κορίτσια, που αφηγούνται μ’ έναν γοητευτικό όσο και απρόβλεπτο τρόπο το επίσης απρόβλεπτο διήγημα της Ζυράννας Ζατέλη, οι ηθοποιοί Σύρμω Κεκέ, Τατιάνα Άννα Πίττα και Ανθή Ευστρατιάδου.

Όσο για το «Αχ!» είναι ένα ξεχωριστό δημιούργημα της ανήσυχης ομάδας bijoux de kant, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σκουρλέτη ενώ τη δραματουργική επεξεργασία του κειμένου υπογράφει η Γλυκερία Μπασδέκη, η οποία άντλησε την έμπνευσή της από το «Αθηναικό» μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου «Κερένια κούκλα», που γράφτηκε το 1911. Παίζουν η Λένα Δροσάκη (βραβείο Μελίνα Μαρκούρη για φέτος) και ο Δημήτρης Μοθωναίος (ο οποίος φέτος έπαιξε στον "Ματωμένο Γάμο" σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα), η Κατερίνα Μισιχρόνη και η παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη.

Η παράσταση ήδη φιλοξενήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, στο Δημοτικό του Πειραιά και στην Πάτρα. Ακολουθεί (30/4, 1, 2 και 3/5) η Θεσσαλονίκη στο θέατρο BlackBox ενώ στις 9 και 10 Μαΐου η παράσταση θα ξαναγυρίσει στην Αθήνα, στο θέατρο «Ακαδημία Πλάτωνος» και θα ακολουθήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture