Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ

ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ

Του Ντίνου Βγενόπουλου

 

Μετά λόγου γνώσεως ο Γιάννης Βαρουφάκης εμφανίζεται συχνότατα στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας , Καταιγιστικός, με μετριασμένη, πλέον την έπαρση, αλλά και περισσότερο γήινος ή προσγειωμένος έχει επιφορτιστεί  με την δύσκολη υπόθεση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και της ανάταξης της εθνικής οικονομίας.

Ο κ. Βαρουφάκης ΞΕΡΕΙ το αντικείμενο καλά και επιπλέον είναι μια προσωπικότητα με ιδιαίτερο εκτόπισμα  και χαρίσματα.

Για τις μετριότητες -εκτός σημαντικών εξαιρέσεων- της Ευρώπης και για τα δεδομένα που επικρατούν ακόμα στην Ε.Ε   ο κ. Βαρουφάκης είναι «παραφωνία», χαλάει τον μέσο όρο των πολιτικών που είναι επιφορτισμένοι με την τύχη της Ε.Ε άρα πρέπει να αποδομηθεί.

Είναι προφανές πως, αφότου «εμφιλοχώρησε» ο Έλληνας υπουργός σε αυτή την ομάδα χάθηκαν οι ισορροπίες. Είναι δύσκολο για το διευθυντήριο της Ε.Ε να αποδεχθεί ότι ένας γνώστης των οικονομικών πραγμάτων αλλά και ένας ευφυής επιστήμονας τους χαλάει τη «σούπα».

Ουδείς μέχρι σήμερα αμφισβήτησε την επιστημοσύνη  του και όλοι, έσω και έξω, εστιάζουν στο ντύσιμο ή στην …αλαζονεία του . Και ως προς το τελευταίο έχουν δίκιο , για το πρώτο διάστημα τουλάχιστον.

Την ίδια ώρα που οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν την συγκεκαλυμμένη δυσφορία τους για τον κ. Βαρουφάκη, κρυφίως προωθούν πολιτικές τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο,  από χρόνια φωνάζει  πως πρέπει να αποτελέσουν την νέα γραμμή πλεύσης της Ε.Ε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα πρότεινε η Ε.Ε στην τελευταία συνάντηση των  G20 για την ανάπτυξη.

Προφανώς αυτό που ενοχλεί του εντός και εκτός χώρας είναι πως ο κ. Βαρουφάκης δεν ακολουθεί  μια πεπατημένη   πολιτική συμπεριφορά –η οποία ταυτίζεται ίσως και με την υποταγή στις εντολές του διευθυντηρίου- αλλά με ρηξικέλευθο τρόπο αποκαλύπτει την ουσία του προβλήματος των προβλημάτων της Ευρώπης.

Ο κ. Βαρουφάκης είναι η αιχμή του δόρατος τόσο του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά την Ελλάδα αλλά και ο «πιονέρος» των χωρών της Ευρώπης –15 τουλάχιστον- που έχουν γονατίσει ή αγκομαχούν από τις καταστροφικές επιλογές της Γερμανικής αρχομανούς ηγεσίας.

Ο κ. Βαρουφάκης είναι ένα χρήσιμο «εργαλείο» για την Ευρώπη και την Ελλάδα φυσικά. Ένα εργαλείο όμως το οποίο ορισμένοι δεν το θέλουν γιατί τους υποβαθμίζει, δείχνοντας τις πραγματικές τους διαστάσεις, κάποιοι γιατί δεν μπορούν να το ανταγωνιστούν και άλλοι για τι δεν τον κατανοούν.

Είναι κακό το «εργαλείο» λοιπόν; Προφανώς όχι, δυστυχώς όμως,  η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, έχει επιλέξει «αναλώσιμα υλικά» για να επιβάλει τις πολιτικές, ανθρώπους ανεπαρκείς, έως έωλους.

Ο κ. Βαρουφάκης  είναι χρήσιμος για τη χώρα και την Ευρώπη, και αυτό δεν αποτελεί κανενός είδους εγκώμιο, ούτε αυτός το έχει ανάγκη , ούτε εγώ καμιά υποχρέωση. Είναι μια πραγματικότητα η οποία πηγάζει από τη σύγκριση με το παρελθόν , πρόσφατο και απώτερο. Επιπλέον το «φαινόμενο» Βαρουφάκη δεν θα ήταν τέτοιο αν δεν πατούσε αρκετά στέρεα σε μια ιδεολογική αριστερή πλατφόρμα που του επιτρέπει  να είναι η νέα πραγματικότητα στην Ευρώπη. Αυτή η νέα πραγματικότητα δημιουργεί αποστροφή στο κ. Σόιμπλε και τους ομοϊδεάτες του οπότε χτυπούν το «σαμάρι» -Βαρουφάκη για να ακούσει ο «γάιδαρος»-ΣΥΡΙΖΑ< PODEMOS, μπλόκο και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις  που αμφισβητούν  το αρχιτεκτονικό  τερατούργημα που τορπιλίζει την Ε.Ε το Ευρώ και ότι άλλο σηματοδοτεί την Ευρώπη, μηδέ της ειρήνης εξαιρουμένης.

Βεβαίως, εδώ κάνουν ένα λάθος οι κάθε λογής Σόιμπλε, πιστεύουν πως αν καταφέρουν να εξοβελίσουν τον κ. Βαρουφάκη μετά θα βρεθεί κάποιος διατηρήσιμος. Πόσο λάθος κάνουν και πάλι…

Τέλος,  ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης είναι «πλεονασματικός» επικοινωνιακά. Δεν γνωρίζω αν αυτό αποτελεί «επένδυση για το μέλλον του ή αποτελεί αναγκαιότητα για το παρόν. Πιστεύω ότι η υπερέκθεση στα ΜΜΕ  δεν προσφέρει πλέον τίποτε άλλο.

Πήραν όλοι, αυτιάδες, μυτάδες, βρομοποδαράδες και λοιπές τηλεοπτικές δυνάμεις τις συνεντεύξεις τους , καιρός να ασχοληθεί με τους πολίτες, καιρός να «αναπιάσει προζύμι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις