Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης όσοι έβγαλαν λεφτά το εξωτερικό

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης όσοι έβγαλα...

Άμεσος ο καταλογισμός φόρων και προστίμων

Τα εισοδήματα που δεν δηλώθηκαν στην εφορία και φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Με νομοθετική ρύθμιση που φέρνει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το Μαξίμου, στοχεύει στον άμεσο καταλογισμό φόρων και προστίμων από το ΣΔΟΕ για τις καταθέσεις που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Είναι ενδεικτικό πως ενώ ΣΔΟΕ και Γενιή Γραμματεία Εσόδων έχουν στα χέρια τους λίστες με χιλιάδες ονόματα υπόπτων φοροδιαφυγής, έχουν πληρώσει από τη λίστα Λαγκάρντ μόνο 38 άτομα.

Όπως αναφέρει το Βήμα, η φιλοσοφία της νέας ρύθμισης είναι να καταλογίζονται ταχύτατα οι φόροι και τα πρόστιμα και το βάρος της απόδειξης ότι δε υπάρχει φοροδιαφυγή να πέφτει στον ίδιο τον φορολογούμενο.

Για πρώτη φορά, άλλωστε, ενοποιήθηκαν ηλεκτρονικά όλες οι λίστες ώστε και οι διασταυρώσεις να είναι πιο αποτελεσματικές, και το ελεγκτικό έργο να συντονίζεται κεντρικά

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ρύθμιση και για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε 100 δόσεις και διάταξη για την άρση του διαρκούς αυτοφώρου, της σύλληψης, κράτησης και φυλάκισης για χρέη προς το Δημόσιο ως 50.000 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις αλλαγές που σχεδιάζονται στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών περιλαμβάνεται η εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων με στόχο οι “τζαμπατζήδες” να μείνουν εκτός των 100 δόσεων και εκτός εκπτώσεων.

Επίσης, θα μπει όριο στο ύψος των χρεών που μπορούν να ρυθμιστούν αλλά θα είναι υψηλότερο από ένα 1 εκατομμύριο ευρώ που ισχύει σήμερα.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που έκανε στον Σκάι ο Γιάνης Βαρουφάκης: "Οι 100 δόσεις θα πάρουν μία προτεραιότητα. Όσοι έχουν κάποια χρήματα με τα οποία μπορούν να ξεκινήσουν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους μπορούν να το κάνουν, ωστόσο όσοι έχουν ήδη πληρώσει θα έχουν ένα μπόνους”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά