Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στον Ιρανό Τζαφάρ Παναχί η Χρυσή Άρκτος της Berlinale

Στον Ιρανό Τζαφάρ Παναχί η Χρυσή Άρκτος ...

Στον Ιρανό αντιφρονούντα σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί, απονεμήθηκε η Χρυσή Άρκτος της καλύτερης ταινίας στην 65ο Διεθνέ Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

Ο Παναχί κατηγορείται για προπαγάνδα, η αρχική ποινή του είναι εξαετής και περιμένει τη δίκη του. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο σκηνοθέτης, Ντάρεν Αρονόφσκι, ο οποίος ανακοινώνοντας το βραβείο τόνισε: «Ο Τζαφάρ Παναχί, αν και περιορισμένος δημιούργησε ένα ερωτικό γράμμα προς το σινεμά και αντί να βγάλει οργή και αγανάκτηση για όλα αυτά που του συμβαίνουν, έβγαλε μόνο αγάπη».

Απόντος του Παναχί, το βραβείο παρέλαβαν μέλη της οικογένειάς του, με τη μικρή του ανιψιά να είναι εμφανως συγκινημένη: “Είμαι πολύ συγκινημένη, συγγνώμη, δεν μπορώ να μιλήσω”, τόνισε η μικρή.

Την Αργυρή Αρκτο Καλύτερης Σκηνοθεσίας μοιράστηκαν ο Ρουμάνος Ραντού Ζούντε για το Aferim και η Πολωνή Μαλγκορζάτα Σουμόφσκα για το Body.

Με την Αργυρή Αρκτο Καλύτερης Ηθοποιού και Καλύτερου Ηθοποιού βραβεύτηκαν η Σαρλότ Ράμπλινγκ και ο Τομ Κόρτνεϊ αντίστοιχα για τις ερμηνείες τους στην ταινία 45 Years του Αντριου Χέι.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture