Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Μαθητές από την Ε.Ε. στο Μουσικό Σχολείο

Πάτρα: Μαθητές από την Ε.Ε. στο Μουσικό Σχολείο

Θα φιλοξενηθούν τριάντα άτομα

Το Μουσικό Σχολείο της Πάτρας θα φιλοξενήσει τριακονταμελή αποστολή από μαθητές και  εκπαιδευτικούς 5 ευρωπαϊκών κρατών στo πλαίσιo του ευρωπαϊκού προγράμματος σχολικής σύμπραξης COMENIUS από 1η έως και 7 Φεβρουαρίου.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μαζί με το Μουσικό και θα φιλοξενηθούν στην Πάτρα είναι τα: I.P.E.S Herstal Βελγίου, I.G.S. Zell Γερμανίας, I.E.S. Guimar Τενερίφης Ισπανίας, Collège du Westhoek Hoche Γαλλίας και I.T.E.S. Bisceglie Ιταλίας.

Η ομάδα των εκπαιδευτικών και μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πατρών που οργανώνει την φιλοξενία της αποστολής έχει εκπονήσει ένα πλήρες πρόγραμμα δημιουργικών δράσεων και ξεναγήσεων.

Παράλληλα, ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων του Μουσικού Σχολείου έχουν αναλάβει να φιλοξενήσουν τους ξένους μαθητές και θα προσφέρουν το πρώτο βράδυ πλούσιο μπουφέ με ελληνικές γεύσεις.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι φιλοξενούμενοι θα παρακολουθήσουν μαθήματα των μουσικών συνόλων του σχολείου και θα ηχογραφήσουν, με τη συμμετοχή όλης της αποστολής, σε επαγγελματικό στούντιο το τραγούδι το οποίο έγραψαν συλλογικά και το μελοποίησε το Μουσικό Σχολείο.

Επίσης, θα κάνουν πρόβες για τη χορογραφία που δημιούργησε το Μουσικό Σχολείο την οποία θα παρουσιάσουν τον Απρίλιο στη Γαλλία.

Η γνωριμία με την όμορφη πόλη μας θα αρχίσει με την επίσκεψη στο Δημαρχείο, όπου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας θα καλωσορίσει την ξένη αποστολή και στη συνέχεια οι φίλοι μας θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, το Ρωμαϊκό Ωδείο, το ναό του Αγίου Ανδρέα, το Κάστρο και το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου. Τέλος, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία με ενδιαφέρουσες δράσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture