Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ποιοι απολυμένοι Δημόσιοι Υπάλληλοι επιστρέφουν στη δουλειά τους σύμφωνα με το νέο Αν. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ποιοι απολυμένοι Δημόσιοι Υπάλληλοι επισ...

Τί δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Λίγες μόλις ώρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ένα από τα πλέον "καυτά" ζητήματα που αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ της απερχόμενης κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο προσκήνιο.

Και μάλιστα από επίσημα χείλη, αφού ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega, αναφέρθηκε στο ζήτημα των απολύσεων από το Δημόσιο, οι οποίες έγιναν ως αποτέλεσμα του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Για την ακρίβεια, όχι απλά αναφέρθηκε, αλλά έκανε εξαιρετικά σημαντικές δηλώσεις, αφού μίλησε για ανάκληση των συγκεκριμένων απολύσεων.

Κοστολογημένη η επαναπρόσληψη

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε πως οι απολύσεις στο Δημόσιο που προήλθαν από την διαθεσιμότητα ή κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας θα ανακληθούν.Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε πως η επαναπρόσληψη αυτών των δημοσίων υπαλλήλων είναι κοστολογημένη και περιλαμβάνεται στα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα διευκρίνισε πως για να γίνει αυτό δεν είναι απαραίτητη μία νέα νομοθετική ρύθμιση, αλλά υπουργική απόφαση, την οποία και θα υπογράψει άμεσα.

Τόνισε επίσης ότι στόχος του είναι να κλείσουν μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες όλες οι εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων, με σκοπό να εφαρμοστεί το υπάρχον νομικό πλαίσιο, το οποίο έκρινε επαρκές για την αξιολόγηση.

Πειθαρχικά συμβούλια και ενιαίο μισθολόγιο

Δήλωσε ακόμη πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στα πειθαρχικά συμβούλιο -κρίνοντας συναδέλφους τους- χωρίς όμως να έχουν πλειοψηφία στη λήψη της απόφασης.Για το ενιαίο μισθολόγιο, σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των αμοιβών στο Δημόσιο και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί ο μηδενισμός των ανισοτήτων σε ένα εξάμηνο.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το κλείσιμο της ΕΡΤ, απάντησε πως δεν είναι αρμόδιος για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο είπε την προσωπική του άποψη, η οποία είναι πως πρέπει η ΕΡΤ να λειτουργήσει ξανά και σε νέο πλαίσιο.

 

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις