Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μπραντ Πιτ και Λόγκαν Λέρμαν, εντυπωσιακοί στο πολεμικό δράμα "Fury" που προβάλλεται και στην Πάτρα

Μπραντ Πιτ και Λόγκαν Λέρμαν, εντυπωσιακ...

Στα Ster cinemas, στη Βέσο Μάρε

Από τις ταινίες που παίζονται αυτό το διάστημα στην Πάτρα και αξίζει να δει κάποιος, είναι το πολεμικό φιλμ «Fury» του Ντέιβιντ Άγιερ που ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχει φτάσει σε εισπράξεις σε 6 εβδομάδες, τα 80 εκατομμύρια δολάρια ενώ στην Ελλάδα το πρώτο πενθήμερο προβολής του έχει αγγίξει τα 29.000 εισιτήρια σε περίπου 75 αίθουσες σε όλη την χώρα.

Είναι αλήθεια πως είχαμε καιρό να δούμε μία πολεμική ταινία (το είδος τα παλαιότερα χρόνια, ιδίως τις δεκαετίες ’60 και ’70 είχε γνωρίσει άνθιση) από το Χόλυγουντ και μάλιστα με περισσή αληθοφάνεια αλλά και σωστά ζυγιασμένο το πολεμικό θέαμα μαχών με το προσωπικό στοιχείο – την ψυχολογία των στρατιωτών.

Το «Fury» όπως γράφτηκε και στο εξωτερικό, καταφέρνει να είναι μία ταινία αξιοπρόσεκτη και ίσως η καλύτερη πολεμική περιπέτεια της τελευταίας δεκαετίας από την εποχή της «Διάσωσης του Στρατιώτη Ράιαν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ (1998) αλλά και των δύο ταινιών «Σημαίες των προγόνων μας» του Κλιντ Ίστγουντ για την μάχη της Ίβοζίμα στην Ιαπωνία (2004).

Το «Fury» εκτυλίσσεται στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τον Απρίλιο του 1945 στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στο πολεμικό μέτωπο μέσα στην Γερμανία όπου μία δεμένη ομάδα τεσσάρων ανδρών με επικεφαλής τον Μπραντ Πιτ που έχει για «σπίτι» της και ορμητήριο της ένα τανκ με πολυβόλο, βρίσκεται μέσα στην δίνη των μαχών με τους Γερμανούς να αντιστέκονται λυσσαλέα και σθεναρά καθώς έβλεπαν πλέον να καταρρέει η άλλοτε πανίσχυρη στρατιά του Χίτλερ.

Αποκορύφωμα της δράσης και της ταινίας αποτελεί η γενναία αντίσταση της ομάδας του τανκ, (στην οποία όπως βλέπουμε στην ταινία εντάσσεται και ένας πιο νέος στην ηλικία στρατιώτης που αρχικά φοβόταν και αρνιόταν να ρίξει με το όπλο και να σκοτώσει, τον οποίο ερμηνεύει η έκπληξη του φιλμ, ο Λόγκαν Λέρμαν του «Πέρσι Τζάκσον») σε μία "προσωπική" μάχη ενάντια σε μία πολυάριθμη στρατιά Γερμανών.

Από την ταινία δεν λείπουν και κάποια γνωστά μοτίβα της Χολυγουντιανής «συνταγής», ωστόσο το συνολικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Από τις σκηνές που ξεχωρίζουν αν και διαρκεί λίγο παραπάνω είναι κι αυτή που ο Πιτ με τον Λέρμαν ξαποστάζουν για λίγο στο σπίτι δύο ντόπιων Γερμανίδων, τις οποίες αντιμετωπίζουν με συγκρατημένη φιλία, σεβασμό και ανθρωπιά σε αντίθεση με τους υπόλοιπους της ομάδας που μπαίνουν κι αυτοί στο σπίτι αλλά αντιδρούν επιθετικά και με ζήλεια.

Το φιλμ που διανέμει στις αίθουσες η εταιρεία Feelgood προβάλλεται στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε. Εκ των εκτελεστικών παραγωγών της ταινίας είναι και ο ίδιος ο Μπραντ Πιτ. Ο Πιτ στα 51 του χρόνια αλλά πάντα εντυπωσιακός, φαίνεται πως επηρέασε και την σύζυγο του Αντζελίνα Τζολί ως προς το ενδιαφέρον του για τα πολεμικά φιλμ μιας και η Τζολί σκηνοθέτησε το πολεμικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος φιλμ «Unbroken» που θα δούμε στις Ελληνικές αίθουσες τον Ιανουάριο σε διανομή από την εταιρεία UIP.

*Να προσθέσουμε πως στο "Fury" παίζει και ο Σάγια Λα Μπουφ και ο 38χρονος Μάικλ Πένα.

Eπιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture