Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Συγχωνεύονται Μύθος και Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Συγχωνεύονται Μύθος και Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Οπως ανακοίνωσε η Carlsberg

Σε συνεργασία με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία προχωρά η Μύθος Ζυθοποιία, θυγατρική του ομίλου Carlsberg στην Ελλάδα.
Οπως ανακοίνωσε η Carlsberg, μέσω της συγχώνευσης με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, την τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιία στην Ελλάδα, ο όμιλος θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση του στη χώρα.


Η νέα εταιρεία που θα προκύψει θα έχει μερίδιο αγοράς περίπου 29%.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η Carlsberg θα κατέχει το 51% της νέας εταιρείας και οι σημερινοί μέτοχοι της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας το υπόλοιπο 49%. Η μελλοντική σχέση μεταξύ του ομίλου Carlsberg και των σημερινών μετόχων της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας θα πρέπει να ρυθμιστεί μέσω μιας συμφωνίας μετόχων.

Ο πρόεδρος της Νέας Ολυμπιακής Ζυθοποιίας θα είναι ο Lars Lehmann από τον όμιλο Carlsberg και διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο Αλέξανδρος Καραφυλλίδης, επίσης, από τον όμιλο Carlsberg».

Σημειώνεται επίσης ότι η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση των αναγκαίων κανονιστικών εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Carlsberg, Jørgen Buhl Rasmussen, δήλωσε για τη συγκεκριμένη κίνηση: «Η ελληνική αγορά προσφέρει ενδιαφέρουσες ευκαιρίες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση της Μύθος Ζυθοποιία. Η συγχώνευση με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η δημιουργία ενός ισχυρού δεύτερου παίκτη στην ελληνική αγορά αποτελεί ένα βήμα προς την αλλαγή για τις τοπικές επιχειρήσεις μας και είμαστε ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές που ανοίγονται για την εταιρεία που θα προκύψει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά