Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η Πάτρα «διψάει» για διοργανώσεις όπως αυτή του Κάρτ

Η Πάτρα «διψάει» για διοργανώσεις όπως α...

Του Διονύση Ζακυνθινού

Ομολογώ ότι τη βρήκα με τον εκκωφαντικό θόρυβο που έκαναν, παρά την (όχι και τόσο ευχάριστη) μυρουδιά που ανέδυαν. Και μου άρεσε πραγματικά που είδα την πόλη μου να ζωντανεύει και τα καφέ (και όχι μόνο αυτά) να είναι γεμάτα από κόσμο. Γιατί δούλεψαν κι άλλα μαγαζιά, όπως τα φαστ φουντ και οι φούρνοι.

Ναι, από όποια οπτική και να το δει κανείς, η διοργάνωση με τα Καρτ ήταν ένα ευχάριστο, ενθαρρυντικό, και σε τελική ανάλυση ενισχυτικό event για την Πάτρα.

Θυμήθηκα ότι στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρηθεί προ μηνών για το 4ο Patras Motor Show, ο πρώην αντιδήμαρχος Παναγιώτης Βαφέας εξέφρασε την ευχή και η επόμενη, δηλαδή η σημερινή, δημοτική Αρχή να στηρίξει ανάλογες διοργανώσεις.

Εύχομαι, ειλικρινά αυτό να συμβεί, αν και δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Προσωπικά, πολύ θα ήθελα να δω τη Μαιζώνος να ενισχύει κάθε διοργάνωση, κάθε εκδήλωση, όχι για να «κονομήσουν κάποιοι», όπως καλώς ή κακώς, βάσιμα ή αβάσιμα, πιστεύει πολύς κόσμος. Αλλά γιατί αυτό επιτάσσει η κοινή λογική.

Εάν θέλουμε μια ζωντανή Πάτρα, στο μέτρο του δυνατού, πρέπει να ενθαρρύνουμε, να βοηθάμε, και εν τέλει να ενισχύουμε πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Διότι η διοργάνωση εκδηλώσεων με οποιοδήποτε αντικείμενο και οποιονδήποτε προσανατολισμό, όταν μάλιστα αυτές απευθύνονται στο ευρύ κοινό, βοηθά την πόλη, της προσδίδει ζωντάνια και μια απαραίτητη (ιδίως στις μέρες μας) εξωστρέφεια, πέραν της σημαντικής συνδρομής στην τοπική οικονομία, η οποία κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι.

Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι η Καλαμάτα είναι ως κοινωνία καλύτερη από εμάς για να στηρίζει επί είκοσι χρόνια ένα πετυχημένο Φεστιβάλ Χορού και να διοργανώνει «Λευκές Νύχτες».

Ούτε θεωρώ ότι τα Τρίκαλα διαθέτουν, επίσης, ως κοινωνία κάτι πολύ καλύτερο από εμάς για να έχουν κάνει θεσμό τη διοργάνωση ενός χριστουγεννιάτικου χωριού, ικανού να προσελκύει επισκέπτες ακόμη και από το εξωτερικό!

Μπορώ να επικαλεστώ κι άλλα παραδείγματα, ανά την Ελλάδα, αλλά το θέμα είναι να κοιτάξουμε και λίγο την καμπούρα μας. Και αυτή, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια έχει μεγαλώσει πολύ.

Ένα πετυχημένο Καρναβάλι είχαμε και το φτάσαμε στο σημείο να το ανταγωνίζονται πλέον τα Μοσχάτα και οι Ρέντηδες. Και τώρα πια, βυθιζόμενοι σε μια εμφανή εσωστρέφεια κι έναν προφανή κομπλεξισμό, βλέπουμε (ή βλέπουν κάποιοι) με καχυποψία κάποιες διοργανώσεις που έχουν ξεκινήσει από τον ιδιωτικό τομέα γιατί, είπαμε, «γίνονται για να κονομήσουν κάποιοι».

Δεν έχω ούτε δίπλωμα αυτοκινήτου, αλλά πολύ γούσταρα που ξανάγινε στους δρόμους της πόλης το Διεθνές Σιρκουί Καρτ. Όπως γούσταρα τρελά όταν είδα και το ακροβατικό σμήνος της RAF και χάζεψα με τα αεροπλανικά κόλπα του. Και ναι, θέλω να δω και άλλα αεροπλάνα, και άλλα αγωνιστικά αυτοκίνητα, όπως θέλω να δω και πολιτιστικές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, που να δίνουν πόντους στην Πάτρα.

Προς Θεού, δεν έχω την παραμικρή απαίτηση από το δήμο της Πάτρας και από κανέναν δήμαρχο, είτε από τον σημερινό είτε από τον αυριανό, να δώσει έστω και ένα ευρώ στον ιδιωτικό τομέα για να διοργανώνει διάφορα events.

Έχω, ωστόσο, την απαίτηση ο δήμος της Πάτρας και οι άλλοι τοπικοί φορείς να πράξουν το αυτονόητο: να βοηθήσουν, υποστηρίζοντας και διευκολύνοντας, τις σχετικές προσπάθειες που γίνονται και αναμφισβήτητα κινούνται προς όφελος της πόλης και της τοπικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις