Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Φραγμούς στους παραλογισμούς των δανειστών

Φραγμούς στους παραλογισμούς των δανειστών

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Έχομε υποστεί πολλά δεινά από τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, με τους εντολοδόχους τους να αμιλλώνται ποιός θα είναι σκληρότερος στις διαπραγματεύσεις με τους Έλληνες Υπουργούς, κάτι που σημαίνει βαρύτατες στερήσεις στην Μεσαία Τάξην. Ακούσαμε από τις ειδήσεις ότι ένας από τους τροϊκανούς είναι σκληρός!!! Δεν έπρεπε να λεχθεί τέτοια είδηση, αλλά να απαιτηθεί από τους διαπραγματευτές να μη του επιτρέψουν σκληρότητες σε βάρους μιάς χώρας και ενός Λαού. «Ας πεθάνει ο Λαός, αρκεί εγώ να πάρω εύσημα ότι ήμουν σκληρός», θα σκέπτεται ο τροϊκανός.

Η κατάσταση με την τρόϊκα είναι αφόρητη αλλά και ταπεινωτική. Το έχομε θίξει αυτό πολλάκις. Δεν είναι δυνατόν το μέλλον της Ελλάδος να εξαρτάται  από τρία άτομα , τα οποία μονίμως φαίνεται να αντιδρούν σε βάρους των ενεργειών της Κυβερνήσεως. Ούτε αν ζητούνται μέτρα ανακουφίσεως των δεινοπαθούντων Ελλήνων να εξαρτάται από το αν θα τα εγκρίνει η τρόϊκα!!  Η Ελλάδα θα πληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι  στους δανειστές. Και αυτό θα επιτευχθεί ανέτως όταν υπάρχει ανάπτυξη και εργασία.

Η λιτότητα την οποίαν μονίμως συντηρούν  είναι εμπόδιο στις πληρωμές των δανείων.

Από την άλλην πλευράν εντύπωση μας προκαλεί η εμμονή τους για απόλυση υπαλλήλων. Έχουν απολυθεί αρκετές χιλιάδες, μέσα στον κυκεώνα της ανεργίας. Δεν χρειάζονται άλλες απολύσεις, πέραν του ελέγχου των μη εχόντων τα προσόντα. Να αντιδράσουν οι Έλληνες διαπραγματευτές με σκληρότητα σ’ αυτήν την αξίωση της τρόϊκας.

Επίσης να αντιδράσουν αν φέρουν αντίρρηση οι τροϊκανοί στις φοροελαφρύνσεις των Ελλήνων οι οποίες είναι αναγκαίες να γίνουν.

Οι πλείστες από τις αξιώσεις τους είναι παράλογες και δεν έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση του δανείου. Αυτές δεν πρέπει να τις συζητούν καθόλου οι Έλληνες διαπραγματευτές. Να τους θέτουν φραγμούς. Υπάρχουν και όρια.

Το ότι έρχονται στην χώραν μας και τους υποδεχόμαστε μετά φανών και λαμπάδων, είναι κάτι το ασύλληπτον. Είναι δυνατόν κάποιον που έρχεται για να σου περικόψει τις αποδοχές, την παροχήν υγείας, να σου αρπάξει ποικιλοτρόπως  την περιουσία,  να τον υποδέχεσαι με κόκκινα χαλιά;;

Δείξαμε απαράδεκτη ανοχή και χαλαρότητα απέναντι στους λογιστές των δανειστών. Ας αλλάξουμε τώρα, έστω και την τελευταίαν στιγμήν. Επιβάλλεται!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις