Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

«Πράσινο φως» για την παραγωγή του αυτοκινήτου Pony

«Πράσινο φως» για την παραγωγή του αυτοκ...

Στόχος είναι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων

Δόθηκε τελικά από τους αρμόδιους φορείς το «πράσινο» φως για την παραγωγή του «Pony», του ελληνικού αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε στο ΑΜΠΕ πως το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) και η Ανώνυμη εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Εργαστηριακών δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας A.E. (ΕΒΕΤΑΜ) έδωσαν τις ανάλογες πιστοποιήσεις και πλέον το Pony μπορεί να προχωρήσει για να επιτευχθεί η παραγωγή του.

Όπως επισήμανε, στόχος είναι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

«Στόχος όλων όσοι απασχολούμαστε στη δημόσια διοίκηση, είναι να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να βάζει προσκόμματα σε παραγωγικές επενδύσεις, πάντα με βάση τους κανόνες και τις οδηγίες» είπε.

Επίσης ανέφερε ότι η επένδυση θα δώσει πολλά οφέλη, όχι μόνο 410 άμεσες θέσεις εργασίας, αλλά εκατοντάδες θέσεις εργασίας έμμεσα.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη γίνει παραγγελίες εξαγωγών, από το Βιετνάμ, Μοζαμβίκη, Μαγαδασκάρη και Αίγυπτο ενώ όπως σχολίασε ο κ. Κωνσταντινόπουλος η ενημέρωση που έχει είναι ότι αυξάνεται καθημερινά η λίστα των προπαραγγελιών.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της, «NAMCO HELLAS Α.Ε.Β.Ε», Πέτρο Τζανέτο Κοντογούρη, το νέο Pony, θα είναι προσιτό στον Ελληνα καταναλωτή, καθώς γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί η τιμή του κάτω από τις 7.000 ευρώ, αλλά όπως αναφέρει εκτός από φθηνό θα είναι και απόλυτα συμμορφωμένο με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά