Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ο ποιητής Αντώνης Μακρυδημήτρης στις «Ημέρες Ποίησης»

Πάτρα: Ο ποιητής Αντώνης Μακρυδημήτρης  ...

Στο Πολύεδρο

Το  Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στη  1 το μεσημέρι, το Πολύεδρο διοργανώνει εκδήλωση για τον ποιητή,  Αντώνη Μακρυδημήτρη, στα πλαίσια του έκτου κύκλου «Ημέρες Ποίησης». Για το ποιητικό του έργο θα μιλήσουν, ο Λαοκράτης Βάσσης, συγγραφέας και ο Θανάσης Κολλιόπουλος, μεταπτυχιακός φοιτητής πολιτικών επιστημών

 

Ο Αντώνης Μακρυδημήτρης είναι καθηγητής της διοικητικής επιστήμης στο τμήμα πολιτικής επιστήμης και δημόσιας διοίκησης της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο London School of Economics and Political Science και το University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1955, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει γράψει βιβλία, μελέτες και άρθρα σε θέματα δημόσιας διοίκησης, δημόσιας πολιτικής, ιστορίας και κοινωνικής θεωρίας. Έχει μεταφράσει τα 300 ερωτικά ποιήματα της Ιζούμι Σικίμπου καθώς και . Πίντερ Στρίντμπεργκ, Φιλιπ Λάρκιν, Αντόνιο Ματσάδο, Ομάρ Πάουντ, Ουώλτ Ουίτμαν, Στήβεν Σπέντερ, Πήτερ Λήβι, Τσέσλαφ Μίλος και Ντέρεκ Μάον.

.

Ο Έκτος κύκλος Ποίησης περιλαμβάνει παρουσιάσεις 42 ποιητών που έχουν εκδόσει βιβλίο τα τελευταία τρία χρόνια. Θα γίνουν αναγνώσεις ποιημάτων, κριτική παρουσίαση και σχόλια για το έργο τους. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί συζητήσεις με θέμα τη λειτουργία και την απήχηση της ποίησης σήμερα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture