Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμβρόσιος: «Ο Προκόπιος ήθελε και το…παραπέρα»

Αμβρόσιος: «Ο Προκόπιος ήθελε και το…παραπέρα»

Ο Μητροπολίτης κατηγορεί τον πρώην Βοηθό του Επίσκοπο ότι επιζητούσε τον τίτλο και το χρήμα

Μέσω του προσωπικού του ιστολογίου ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, «εξαπολύει» δριμύ κατηγορώ κατά του πρώην Βοηθού Επισκόπου Κερνίτσης κ. Προκόπιου, ότι επιζητούσε μόνο τον τίτλο και το χρήμα, γράφοντας μάλιστα ειρωνικά ότι το χρήμα θα το εξασφαλίσει στη νέα του θέση, ενώ παράλληλα τονίζει ότι μοναδικό του έσοδο είναι ο μισθός που παίρνει από το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα ο κ.κ. Αμβρόσιος αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο διαδίκτυο: «Τα όσα αναφέρονται στον τέως Βοηθό μας Θεοφιλέστατο Επίσκοπο, Κερνίτσης μόνο για πέντε περίπου μήνες και τώρα πια Χριστιανουπόλεως, ανήκουν στην ιστορία! Στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Προκόπιο ευθύς αμέσως μετά την εγκατάστασή του αναθέσαμε πολλά καθήκοντα, τα οποία όμως ουδέποτε ανέλαβε! Δεν είχε σκοπό, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, να καθίσει κοντά μας και όπως λέγουν μερικοί, ούτε και να εργασθεί, εάν θα παρέμενε κοντά μας. Τον τίτλο επιζητούσε και το ….χρήμα! Τον τίτλο τον εξασφάλισε από τη δική μας προσπάθεια, το χρήμα θα το εξασφαλίσει στη νέα του θέση. Εδώ, βλέπετε, για τριάντα και πλέον χρόνια στην αγιασμένη πόλη της Παναγίας μας, σκεπτόμαστε το χρέος, όχι το χρήμα ούτε και τη δόξα, το χρέος της ιεράς διακονίας μας! Γι αυτό υπερβαίνουμε ότι αναφέρεται είτε στη δόξα, είτε στο χρήμα. Τριάντα και πλέον χρόνια πτωχεύει ο Ποιμενάρχης, για να πλουτίζουν οι πιστοί! Αυτό, με τη βοήθεια του Κυρίου μας, ήταν η υπόσχεση και η επαγγελία μας προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Μητροπόλεώς μας και αυτή η υπόσχεση παραμένει εισέτι αναλλοίωτη! Από την επιτέλεση της ιεράς αποστολής μας δεν ελάβομεν ούτε μία δραχμή. Ἐρχομαι πτωχός και θα αποθάνω πτωχός. Μοναδικό μου έσοδο είναι ο μισθός, τον οποίο μου παρέχει το Ελληνικό Δημόσιο. Τίποτε παραπέρα.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Προκόπιος ήθελε και το «παραπέρα»! «Ο καυχώμενος εν Κυρίω καυχάσθω», συμβουλεύει ο άγιος Απόστολος. «Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν»! Η ζωή λοιπόν συνεχίζεται και μετά τον Θεοφιλέστατο κ. Προκόπιο, αλλά και χωρίς τον κ. Προκόπιο! Όπως και θα συνεχίζεται και μετά τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, αλλά και χωρίς αυτόν επίσης».

Δημήτρης Ζωϊτσούδης

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις