Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΑΤΡΑ ART FAIR: Διεθνές Συμπόσιο Ζωγραφικής - 120 εικαστικοί καλλιτέχνες από 38 χώρες έρχονται στην Πάτρα

ΠΑΤΡΑ ART FAIR: Διεθνές Συμπόσιο Ζωγραφι...

Στην Αγορά Αργύρη

Ένα από τα σημαντικότερα, διεθνή εικαστικά δρώμενα για τη χώρα μας ανοίγει ξανά την αυλαία του με έδρα την Πάτρα, το οποίο συμβάλει στη γενικότερη πολιτιστική ανάπτυξη για την ευρύτερη περιοχή και τη χώρα μας.

Η μεγάλη καλλιτεχνική διοργάνωση που της ΖΕΡΒΑΣ ART ανοίγει την αυλαία της το Σάββατο 23 Αυγούστου στον Χώρο Πολιτισμού «Αγορά Αργύρη» και υποδέχεται το πρώτο γκρουπ 55 καλλιτεχνών, ενώ το Επόμενο Σάββατο θα καταφτάσουν άλλοι 65 καλλιτέχνες από διάφορα σημεία του πλανήτη, προκειμένου να επισκεφτούν την Πάτρα ως ένα διεθνές Εικαστικό Κέντρο αλλά και να προσθέσουν στο βιογραφικό τους την συμμετοχή τους στο ΠΑΤΡΑ ART FAIR .

Το καλλιτεχνικό έργο ΠΑΤΡΑ ART FAIR / INTERNATIONAL ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟ οποίο αποτελεί ΜΙΑ  Μεγάλη Καλλιτεχνική υπέρβαση, πραγματοποιείται στην Πάτρα της κρίσης, που επιμένει να παράγει τον πολιτισμό και να απλώνει τα φτερά της, προσκαλώντας περισσότερες από 80 χώρες συνολικά, οι οποίες υποστηρίζουν επίσημα την καλλιτεχνική και διοργανωτική φερεγγυότητα της χώρας μας και των διοργανωτών που τολμούν μια μοναδική καλλιτεχνική παραγωγή, αυτή την ταραγμένη περίοδο.

Ο θεσμός των Διεθνών Συμποσίων Ζωγραφικής αποτελεί πλέον μια σημαντική καλλιτεχνική πρωτοβουλία που έχει καταστήσει την Πάτρα ως διεθνές κέντρο τεχνών σε περισσότερες από 120 χώρες. Περίπου 200 Πανεπιστήμια Καλών Τεχνών και περισσότεροι από 2.000 ζωγράφοι -των οποίων ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά- συνεργάζονται και συμμετέχουν στη μεγάλη εικαστική διοργάνωση η οποία αποτελεί πλέον ένα διεθνές καλλιτεχνικό ρεύμα.

Μια από τις μεγαλύτερες εικαστικές παραγωγές, καταφέρνει Ξανά ΝΑ προκαλέσει ΜΕ ΤΟ επιτυχία ενδιαφερον Της διεθνούς κοινότητας Της Τέχνης ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, παρά τις δύσκολες στιγμές της ελληνικής οικονομίας και της γενικότερης κρίσης.

Οι 120 διάσημοι ζωγράφοι θα ζωγραφίζουν καθημερινά από τις 11:00 έως τις 17:00 στην "Αγορά Αργύρη", εμπνευσμένοι από την καταλυτική παρέμβαση του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος, του Μεσογειακού φωτός και της μαγευτικής ανάδειξης των χρωμάτων. Τα έργα τέχνης που θα δημιουργηθούν είναι σε διαστάσεις 140 cm x 100 cm και θα αποτελέσουν μια σημαντική, θεματική συλλογή, η οποία θα περιοδεύσει σε πολλές χώρες.

Οι διαφορετικότητα των χωρών, των πολιτισμών και των τεχνοτροπιών παρεμβαίνει σαν δύναμη και δρα καταλυτικά στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες - καθηγητές Πανεπιστημίων και Ακαδημιών Καλών Τεχνών, για να δημιουργήσουν ζωντανά και να παρουσιάσουν κορυφαία έργα τέχνης.

Οι εκατοντάδες επισκέπτες και φίλοι του ΠΑΤΡΑΣ ART FAIR , καταφτάνουν από διάφορα σημεία της Αχαΐας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας γενικότερα, για να απολαύσουν μια υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική διοργάνωση.

Συνδιοργάνωση : Διεθνής Ομοσπονδία Ομίλων, Συλλόγων κ Κέντρων για την UNESCO , Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων, Zervas Art .

Χρυσός Χορηγός: ANEK / SUPERFAST

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture