Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τροπολογία για τους ένστολους με υπογραφή Νταβλούρου

Τροπολογία για τους ένστολους με υπογραφ...

Παρέμβαση του βουλευτή Αχαίας για το ασφαλιστικό

Ο βουλευτής Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Νταβλούρος συγκαταλέγεται στους βουλευτές που προσυπογράφουν τροπολογία με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στα επικουρικά ταμεία των ενστόλων να μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου Υποχρεωτικής Ασφάλισης.

Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Νταβλούρος επεσήμανε:

«Ενστερνιζόμενος πλήρως τις ανησυχίες των ενστόλων για το μέλλον των ασφαλιστικών τους ταμείων, αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να τους ενημερώσω δημοσίως ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρίσκομαι σε συνεχείς επαφές με τους συναρμόδιους υπουργούς, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στο πλαίσιο της ψήφισης του σχετικού πολυνομοσχεδίου.

Ήδη, μάλιστα, έχουμε τα πρώτα ενθαρρυντικά δείγματα γραφής, καθώς παραμένει αμετάβλητο το καθεστώς που αφορά τα θέματα πρόνοιας, ενώ θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι στο πολυνομοσχέδιο έχει συμπεριληφθεί η δυνατότητα, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2014, και έπειτα από την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης, τα προαναφερόμενα επικουρικά ταμεία να μετατραπούν αυτοδίκαια σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου υποχρεωτικής ασφάλισης, δηλαδή σε επαγγελματικά ταμεία.

Και θα πρέπει να σημειωθεί ότι, ήδη, από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος ζητείται, και επιδιώκεται βάσιμα, η εξαίρεση των επικουρικών ταμείων τους από το ΕΤΕΑ και η μετατροπή τους σε επαγγελματικά ταμεία, καθώς πληρούν όλες τις σχετικές προϋποθέσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή δε, κινούμαι προσωπικά, πιστεύοντας ότι το δίκαιο αυτό αίτημα θα τύχει της ανάλογης ανταπόκρισης και αποδοχής».

*Εξάλλου, σήμερα, στις 6 το απόγευμα, ο κ. Νταβλούρος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση και εκπροσώπους της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις