Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Αισχροκέρδειες σε βάρος του τουρισμού και του Έλληνα

Αισχροκέρδειες σε βάρος του τουρισμού κα...

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Οι άνθρωποι της ευκαιρίας και της στυγνής εκμεταλλεύσεως των καταστάσεων υπάρχουν παντού και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Αυτό συμβαίνει διότι η τιμωρία στις περιπτώσεις παρανομίας δεν είναι  η ενδεδειγμένη, αλλά πολλάκις ούτε καν επιβάλλεται. Φόβος  ή σεβασμός στον Νόμον είναι ανύπαρκτα για την Ελλάδα. Τον τελευταίον καιρόν ακούμεν  από δημοσιογραφικές έρευνες πλήθος αγορανομικών παραβάσεων κυρίως στις παραλίες , όπου η είσοδος γίνεται με εισιτήριο και η εκμετάλλευση των λουομένων είναι σκληρή έως ληστρική.

 

Αλεξήλια και ανάκλιντρα

Στις παραλίες όπου υπάρχει εισιτήριο αυτά έπρεπε να είναι δωρεάν. Πληρώνω για να απολαύσω κάτι. Ότι ακριβώς συμβαίνει με ένα  π.χ. εστιατόριο. Κανείς δεν θα μου ζητήσει να πληρώσω πρόσθετα επειδή θα  χρησιμοποιήσω κάθισμα  για το φαγητό. Το αυτό πρέπει να συμβαίνει και στις παραλίες. Αν τα αλεξήλια ή τα καθίσματα είναι κρατικού φορέα που ενοικιάζει τον χώρο κατά μείζονα λόγον αυτά πρέπει να είναι απολύτως ελεύθερα. Αν τα έφερε ο ενοικιαστής   πρέπει να ισχύει ακριβώς ό,τι είπαμε πιο πάνω για το εστιατόριο.

Τιμές αναψυκτηρίων

Στις ενοικιαζόμενες παραλίες, αλλά και γενικώς στους χώρους πωλήσεως αναψυκτικών πλησίον αρχαιολογικών περιοχών οι τιμές πρέπει να είναι σταθερές, αρχικώς στα εμφιαλωμένα νερά και αφ’ εταίρου στους καφέδες και τα ποτά. Δεν επιτρέπεται η ευτελής δικαιολογία που ακούσαμε ότι «εδώ είναι η καρδιά του τουρισμού και πουλάμε το νερό όσον θέλομεν». Η καρδιά του τουρισμού βρίσκεται σε κάθε σημείο της Ελληνικής Επικρατείας που δέχεται επισκέπτες. Υποχρεωτικώς πρέπει να υπάρχουν εμφανείς πινακίδες με τις τιμές πωλουμένων και κάθε παράβαση να έχει δραστικές ποινές.

Ξενοδοχεία

Μεγάλες αφαιμάξεις , ληστρικές ενίοτε γίνονται από ασυνειδήτους οιονεί ξενοδόχους μεγάλων, αλλά κυρίως μικρών μονάδων, των λεγομένων ενοικιαστών δωματίων.  Μικρά και μη πληρούντα  τους βασικούς όρους, σε κάποια Νησιά από τιμή 30 Ευρώ το δίκλινον και αυτή υψηλή είναι, τα διαθέτουν προς 50 ή και  περισσότερον, χωρίς ποτέ να τους ελέγξει κανείς.

Οι αναφερόμενες αλλά και δεκάδες άλλες περιπτώσεις αποτελούν βαρύτατον πλήγμα κατά του Ελληνικού Τουρισμού και μεγάλη δυσφήμηση της χώρας μας. Οι  ποινές στους παραβάτες πρέπει να είναι αυστηρές, όχι  πρόστιμο το οποίον συνήθως δεν θα πληρώσει, αλλά κλείσιμο της επιχειρήσεως, ολίγες ημέρες αρχικώς και περισσότερες καθ’ υποτροπήν.

Αν η χαλαρότητα γύρω  από τους αισχροκερδείς επιχειρηματίες συνεχισθεί και αυτοί δεν εμποδίζονται, οι συνέπειες θα είναι άκρως επιβλαβείς και για την Ελληνικήν οικονομίαν αλλά και για τους Έλληνες ή  ξένους επισκέπτες, οι οποίοι  καταληστεύονται, χωρίς προστασία, καθημερινώς και επί έτη!!!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις