Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λοβέρδος: Επαναπροσλήψεις στα ΑΕΙ

Λοβέρδος: Επαναπροσλήψεις στα ΑΕΙ

Αντιμέτωπος με το τριήμερο λουκέτο

«Φόρμουλα» για να μειωθεί ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ πανεπιστημίων που θα απολυθούν μετά τη λήξη του οκταμήνου της διαθεσιμότητας στις 15 Ιουνίου, αναζητά ο νέος υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος με την ανάληψη των καθηκόντων του ήρθε αντιμέτωπος με το τριήμερο «λουκέτο» στα πανεπιστήμια.

Παράλληλα, ζητά πίστωση χρόνου ώστε να ενημερωθεί για τις καταργήσεις τομέων στα Επαγγελματικά Λύκεια και τις επικείμενες απολύσεις 85 καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης. «Δεν θα υπογράψω τίποτα εάν πρώτα δεν συζητήσω μαζί σας», τόνισε στη συνάντηση που είχε χθες με τους εκπροσώπους του συντονιστικού οργάνου των καθηγητών. Ο ίδιος, άλλωστε, είχε καταψηφίσει στη Βουλή τις απολύσεις των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης που, τώρα, καλείται να υπογράψει, τονίζοντας ότι έπρεπε να έχει προηγηθεί αξιολόγηση.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε χθες ο κ. Λοβέρδος, η συμφωνία για να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας ήταν να «μη του ζητηθεί περαιτέρω περικοπή». «Θα δουλέψουμε για την παιδεία, όχι πια για τον προϋπολογισμό της. Όχι όμως πως θα κάνουμε παροχές, δεν υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες», σημείωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real».

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Λοβέρδος αναζητά τρόπους ώστε να επαναπροσληφθούν οι περισσότεροι από τους 1.135 υπαλλήλους των ΑΕΙ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, εξετάζοντας θετικά την πρόταση του προκατόχου του, Κ. Αρβανιτόπουλου σύμφωνα με την οποία οι 792 διοικητικοί υπάλληλοι θα πρέπει να επανατοποθετηθούν στα πανεπιστήμια που υπηρετούσαν. Κι αυτό, διότι μετά τη συνταξιοδότηση και τις μετατάξεις υπαλλήλων οι ανάγκες αυξήθηκαν κατακόρυφα σε σχέση με τον αρχικό υπολογισμό βάσει του οποίου ορίστηκε ο αριθμός των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις