Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Ο Κρητικός καλλιτέχνης Δημήτρης Βερεράκης αυτό το Σάββατο στην Πάτρα, στην Εστία του Πανεπιστημίου

Ο Κρητικός καλλιτέχνης Δημήτρης Βερεράκη...

Θα συμμετάσχει στο Κρητικό γλέντι του συλλόγου Κρητών Φοιτητών "Ο Ψηλορείτης"

Ο δεξιοτέχνης της Κρητικής λύρας Δημήτρης Βερεράκης θα έρθει στην Πάτρα αυτό το Σάββατο 10 Μαίου 2014 για να παίξει μουσική στο Κρητικό γλέντι που διοργανώνεται στην Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ρίο. Την μουσική βραδιά διοργανώνει ο Σύλλογος Κρητών Φοιτητών «Ο Ψηλορείτης».

Ο Δημήτρης Βερεράκης έχει γεννηθεί στην Κρουσσώνα Ηρακλείου στις 26/11/1968. Με την προτροπή των δασκάλων και των συγγενών του, που έβλεπαν την αγάπη του Δημήτρη για το τραγούδι και τη μουσική, ο πατέρας του, του αγόρασε μια λύρα ενώ ήταν 12 χρονών το 1980.

Το μεράκι του Δημήτρη και η αγάπη του για την μουσική σε συνδυασμό με τα ατόφια ακούσματα από τους τοπικούς καλλιτέχνες αλλά και μερακλήδες του χωριού του, τον ώθησαν να μελετήσει Ξυλούρη, Σκορδαλό, Μουντάκη και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να λαμβάνει ενεργά μέρος στις παρέες που γίνονταν στον Κρουσσώνα τραγουδώντας και παίζοντας λύρα.

Σε ηλικία 14 χρονών, το 1982, μόλις 2 χρόνια αφ' ότου πρωτοξεκίνησε να παίζει λύρα, έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνιση του, σαν λυράρης πλέον, παίζοντας σε συγγενικό γλέντι στο Κρουσώνα. Από τότε, όπως γράφει το σάιτ Κρητική παράδοση, έχοντας την αποδοχή και την υποστήριξη των συγχωριανών του, άρχισε να παίζει σε γλέντια του χωριού, αργότερα και στη γύρω περιοχή και μετέπειτα σε όλη τη Κρήτη.

Το 1982 έλαβε μέρος σε διαγωνισμό μουσικής στα Ανώγεια και απέσπασε το πρώτο βραβείο. Μεταξύ άλλων στην κριτική επιτροπή ήταν και ο αείμνηστος Μ. Χατζιδάκης, ο Ros Daly, και η Δόμνα Σαμίου. Στη διάρκεια της πορείας του έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες και έχει εμφανιστεί στην Αθήνα στο κέντρο "Κρήτη", στο Ηράκλειο και στην υπόλοιπη Κρήτη.

Δισκογραφικά έχει να επιδείξει δύο προσωπικές δουλειές και αρκετές συμμετοχές σε δισκογραφικές εκδόσεις άλλων καλλιτεχνών. Ο Δημήτρης Βερεράκης είναι ένας ταλαντούχος Κρητικός καλλιτέχνης ο οποίος έχει πολλά να προσφέρει στην ποιοτική Κρητική Μουσική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View