Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

/

Κοινοτικόν: "Τι γυρεύει η (γερμανική) αλεπού στο παζάρι;"

Κοινοτικόν: "Τι γυρεύει η (γερμανικ...

Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Κίνηση "Κοινοτικόν" αναφέρει: "Η συμμετοχή του Γερμανού Rolf Geinert (δημάρχου/συντονιστή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης) στο συνέδριο "Αναπτυξιακές προοπτικές για τη Δυτική Ελλάδα" το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα και μάλιστα στην ενότητα «Διοίκηση-Τοπική Αυτοδιοίκηση», συνιστά μια ακόμη … εθιμοτυπική επιβεβαίωση της γερμανικής διείσδυσης στη χώρα μας, η οποία όμως πέρασε δυστυχώς απαρατήρητη.

Είναι εντυπωσιακό ότι στην Ελλάδα της οικονομικής ισοπέδωσης και της κοινωνικής εξαθλίωσης πυκνώνουν προκλητικά οι επισκέψεις γερμανών παραγόντων οι οποίοι καταφθάνουν στην «αποικία χρέους» για «δουλειές». Επιβεβαιώνεται καθημερινά το αυξημένο ενδιαφέρον του γερμανικού παράγοντα το οποίο δεν αρκείται στη σκανδαλωδώς θεσπισμένη - με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων- επιτροπεία του Χορστ Ράιχενμπαχ (στη δημόσια διοίκηση) και του Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ (στους δήμους). Ένα ευρύτατο «πρόγραμμα» δράσεων «ελληνογερμανικού» (!) ενδιαφέροντος με όραμα την «ανάπτυξη» το οποίο περιλαμβάνει συνέδρια, σεμινάρια, ανταλλαγές επισκέψεων, υπογραφή συμφωνιών, εμπορικές εκθέσεις, επιμορφώσεις στελεχών, μεταφορά τεχνογνωσίας και καταλήγει ακόμη και σε γραφικές …αδελφοποιήσεις πόλεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Δεν πρόκειται βεβαίως για την ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών και των λαών τους αλλά για μια συστηματικά μεθοδευμένη και προγραμματισμένη επέμβαση του γερμανικού κεφαλαίου και κράτους το οποίο αναζητεί ζωτικό χώρο επέκτασης σε μια χώρα καθημαγμένη, υποτελή και υπόχρεη.

Η πιο ακραία  και απροκάλυπτη όψη της γερμανικής επικυριαρχίας αφορά στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ήδη, από το Μάρτιο του 2010 η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ υπέγραψε συμφωνία με τον αλήστου μνήμης πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Σε εφαρμογή αυτής της συμφωνίας, προϊόν της οποίας είναι η Ελληνογερμανική Συνέλευση, πέρασαν κάτω από άμεση γερμανική εποπτεία 12 ελληνικοί δήμοι (μεταξύ αυτών οι Δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης), δυο αιρετές περιφέρειες και μια αποκεντρωμένη διοίκηση (Διοίκηση Αττικής). Όσο ψευδεπίγραφος ήταν ο τίτλος της συμφωνίας που υπεγράφη, άλλο τόσο αποπροσανατολιστική ήταν η περιγραφή του περιεχομένου της. Αποκλειστικός σκοπός της ήταν η πλήρης οργανωτική αναδιάρθρωση των δήμων (μείωση προσωπικού κατά το ένα τρίτο), η εκχώρηση μιας σειράς λειτουργιών και αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες  και η συνδιαχείριση, μέσω του ΕΣΠΑ, σημαντικών κερδοφόρων τομέων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Υπό την εποπτεία του επιτρόπου Χανς Φούχτελ αλλά και με την ανεύθυνη, αν όχι εθελόδουλη, παροχή διευκολύνσεων των «προθύμων» ημεδαπών τοπικών παραγόντων (!) υλοποιείται ένα εκτεταμένο σχέδιο «αναδιαρθρώσεων» που εκποιεί μια σειρά πεδίων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο στόχαστρο των γερμανικών συμφερόντων, μέσω του ελέγχου των ΟΤΑ, έχουν τεθεί η διαχείριση των απορριμμάτων (συνεργασία «εθνικών εργολάβων» και ξένων εταιριών), η αξιοποίηση (εκποίηση) της ακίνητης περιουσίας των δήμων, η συνεργασία σε τουριστικό επίπεδο (παραλίες, ιαματικές πηγές), η εκχώρηση κοινωνικών αγαθών σε ιδιώτες (νερό, ρεύμα), η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας κ.α.

Επειδή για εμάς η  τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο τόπος εφαρμογής των συμμετοχικών και αμεσοδημοκρατικών θεσμών, ένα πεδίο άσκησης πραγματικής δημοκρατίας, επιβάλλεται:

Να διεκδικήσουμε μέσα στη δίνη της κρίσης την ανάκτηση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να λειτουργούν ως δίκτυο προστασίας της κοινωνίας και της δημοκρατίας.

Να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο και μέσο τις λειτουργίες/αρμοδιότητές της από κάθε αλλότρια προς τα συμφέροντα της κοινωνίας αγοραία εκμετάλλευση και  εκποίησή τους.

Να καταδείξουμε την επελαύνουσα διείσδυση των γερμανικών οικονομικών συμφερόντων που εποφθαλμιούν τον πλούτο της πατρίδας μας και να καταγγείλουμε εκείνους τους δημοτικούς παράγοντες που ανέχονται ή συνεργούν στην επερχόμενη λεηλασία.

 

Σαν «Κοινοτικόν» έχουμε πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας του ζητήματος της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου. Δεν πάσχουμε από καταγγελιολαγνεία αλλά και δεν αποδεχόμαστε καμία «αναπτυξιακή» βοήθεια από τους εντεταλμένους της Μέρκελ γιατί ξέρουμε καλά τα αποικιακά κίνητρά τους. Ούτε εκλιπαρούμε τους «πεφωτισμένους» της Δύσης να μας δείξουν το δρόμο. Το δρόμο θα τον βρει μόνος του ο ελληνικός λαός…

Στο βαθμό που μας αναλογεί, έχουμε καταθέσει σαν Δημοτική Κίνηση «Κοινοτικόν» το όραμά μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής. Για όποιον/α το επιθυμεί, βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.koinotikon.gr/?q=node/12

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ»

Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Θεόδωρος Ντρίνιας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2014