Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι μαθητές του 64ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών στο Γκίνες!

Οι μαθητές του 64ου Δημοτικού Σχολείου Π...

Συμμετείχαν στην κατασκευή του περιστεριού στο καλλιμάρμαρο

Την Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του 64ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών έζησαν (για άλλη μια φορά) μοναδικές – ανεπανάληπτες στιγμές στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο σε μια σπουδαία εκδήλωση που διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής..

Από εκεί, περισσότεροι από 45.000 μαθητές και μαθήτριες από σχολεία όλης της χώρας έστειλαν τα πανανθρώπινα και διαχρονικά μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης των λαών.

Τα μηνύματα μετέφερε σε όλο τον κόσμο ένα γιγαντιαίο λευκό περιστέρι που δημιούργησαν τα παιδιά με τρομερό ζήλο και μεράκι, τοποθετώντας επάνω σε ειδικό υπόστρωμα περίπου 281.000 λευκά χάρτινα καραβάκια που έφεραν από τα σχολεία τους, επίτευγμα που αποτελεί ρεκόρ Γκίνες.

Στο γιγαντιαίο αυτό «παζλ» το τελευταίο καραβάκι τοποθέτησε ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ Ισίδωρος Κούβελος. Η πιστοποίηση έγινε από ειδική επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες που ταξίδεψε στην Αθήνα αποκλειστικά για το σκοπό αυτό.

Το δικό τους καραβάκι τοποθέτησαν στο περιστέρι της ειρήνης: ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κατσιαδάκης, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, η πρώην Υπουργός Φάνη Πετραλιά, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, εκπρόσωποι των Αθλητικών Ομοσπονδιών, αλλά και η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της ΟΥΝΕΣΚΟ και Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Άλλωστε, το 4ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» που έχει εμπνευστεί η διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ Ιλεάνα Κλοκώνη, ήταν αφιερωμένο στα σπουδαία παιδιά του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ που απέσπασαν το δυνατότερο χειροκρότημα μπαίνοντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο συνοδευόμενα από την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά και αφιλοκερδώς 46 Ολυμπιονίκες της Ελλάδας και οι καλλιτέχνες: Γιώργος Καπουτζίδης, Demy, Κώστας Μαρτάκης, Freaky Fortune & Risky Kidd, Boys & Noise, Vegas, Μελίνα, Shaya.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και καταχειροκροτήθηκε η χορωδία των παιδιών των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του 64ου Δημοτ. Σχολείου Πατρών όταν τραγούδησε το τραγούδι «Η ΕΘΝ.Ο.Α. της Ελλάδας» που μελοποίησε ο μουσικός του Σχολείου κ. Χρήστος Κριθαράκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις