Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σαμαράς: Η Ελλάδα στις αγορές, το πρώτο εξάμηνο του 2014

Σαμαράς: Η Ελλάδα στις αγορές, το πρώτο ...

"Σταθερότητα και η ανάπτυξη" σύμφωνα με τον κ. Σαμαρα

«Η Ελλάδα επέστρεψε», υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα και την έξοδο της Ελλάδας στις χρηματαγορές (για πρώτη φορά από το 2010), πιθανότατα εντός του επόμενου τριμήνου.

«Δυο χρόνια πριν, βρισκόμασταν στο επίκεντρο της κρίσης στην Ευρωζώνη και ήμασταν μια ασταθής χώρα σε μια σχετικά σταθερή περιοχή», δήλωσε ο κ. Σαμαράς, μια ημέρα αφότου το Eurogroup έδωσε το πράσινο φως για την σταδιακή εκταμίευση της δόσης ύψους 8,3 δισ. ευρώ. «Τώρα, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική: Η Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί από πολιτικής και οικονομικής πλευράς τη στιγμή που αυξάνεται η αστάθεια στην γύρω περιοχή».

Αναφορικά με την πιθανολογούμενη έκδοση ομολόγου μετά από τετραετή «καραντίνα», ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στις αγορές. «Δεν αποκλείουμε αυτό να συμβεί κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους».

Αξιωματούχοι είχαν δηλώσει προηγουμένως στο Reuters ότι η Αθήνα προετοιμάζεται για μια έκδοση πενταετών ομολόγων ύψους 1,5-2 δις. ευρώ που θα έχει ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα και θα σηματοδοτεί την επιστροφή σε «κανονικές» συνθήκες χρηματοδότησης μετά από δυο πακέτα διάσωσης από ΕΕ και ΔΝΤ, συνολικού ύψους 240 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι οι πιο σημαντικές λέξεις είναι η σταθερότητα και η ανάπτυξη. «Η πορεία είναι ευθεία, δεν πρέπει να χάσουμε τον προσανατολισμό μας, δε θα κάνουμε ζιγκ-ζαγκ», είπε χαρακτηριστικά. Και κατέληξε: «Η εικόνα και η αντίληψη για την Ελλάδα διεθνώς έχει αλλάξει. Υπάρχει μια νέα θετική ψυχολογία που βαθμιαία εδραιώνεται και στο εσωτερικό και γι΄ αυτό υποστηρίζω ότι η Ελλάδα επέστρεψε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις