Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

«Ο Χορός των Μπουζουκιών» αυτή την Κυριακή 9/2/2014 στα «Αστέρια» της Πάτρας

«Ο Χορός των Μπουζουκιών» αυτή την Κυρια...

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος πάνω από πενήντα μουσικοί

Περισσότεροι από 50 μουσικοί θα παραταχθούν αυτή την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 μετά τις 21.00, στο κοσμικό κέντρο «Αστέρια» (Τριών Ναυάρχων και Όθωνος Αμαλίας 1) στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης του Κέντρου Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων «Εν-Χορδώ».

Πρόκειται για τον « Χορό των  Μπουζουκιών», όπως έχει ονομαστεί η βραδιά, που ετοιμάζει ο καταξιωμένος Πατρινός μαέστρος και υπεύθυνος της Σχολής, Θοδωρής Γεωργόπουλος.

Συμμετέχουν σύνολα μπουζουκιών και ορχήστρας, φωνητικά σύνολα και χορευτικά συγκροτήματα, ενώ θα εμφανιστούν φιλικά, γνωστοί Πατρινοί τραγουδιστές, ερμηνεύοντας διαχρονικές επιτυχίες των Θεοδωράκη, Χιώτη, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Βαμβακάρη, Καλδάρα, Σταματίου, Παπαϊωάννου, Μητσάκη, κ.ά.

Αφορμή για την εκδήλωση αυτή, η σύσταση ορχήστρας μπουζουκιών ''Εν-Χορδώ''  με σκοπό την διατήρηση και την διάδοση της λαϊκής μας κληρονομιάς , αναμένεται η αίθουσα του εν λόγω καταστήματος να κατακλυστεί από κόσμο!

Αξίζει να αναφερθεί, ότι θα παίξουν μαθητές από μόλις 8 χρονών και συνολικά θα συμπράξουν μουσικά, περισσότερα από 50 μπουζούκια, ενώ η βραδιά θα περιλαμβάνει και άλλες εκπλήξεις.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Πατρινός δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος.

O Θοδωρής Γεωργόπουλος γεννήθηκε στη Πάτρα το 1962. Γιός του δάσκαλου  παραδοσιακής μουσικής Σταύρου Γεωργόπουλου, αναπόφευκτα ασχολήθηκε με την μουσική όπως και όλη η οικογένεια.

Σε ηλικία 10 ετών η πρώτη επαφή του με τη μουσική, δια μέσου της κιθάρας .

Η μεγάλη αγάπη ήρθε στο άκουσμα της πενιάς του μπουζουκιού, καθώς και ο μεγαλύτερος αδελφός ήταν βιρτουόζος του μπουζουκιού και έτσι τον μύησε στην  τεχνοτροπία  του οργάνου.

Μεγάλη αγάπη του το μπουζούκι, οκτάχορδο στην αρχή, εξάχορδο , ακολούθησε Τζουράς, μπαγλαμάς , με αγαπημένους φίλους της οικογένειας  μουσικούς , και ακούσματα  Λαϊκά διαμόρφωσε το δικό του  ύφος και τρόπο.

Οι πρώτες μουσικές  συνθέσεις  έρχονται   το 1986  με το Νίκο Λιβάνη και  ακολουθούν άλλες  με Στάθη Αγγελόπουλο,  Άντζελα Δημητρίου,   Τάκη Κατσάνη, Σούλα Νικολουδάκη,  Νίκο Μυλωνά, Γιώργο Αναστασόπουλο  Κώστα  Καρουσάκη  κ.α.

Το 1989 απέκτησε  μουσικές γνώσεις από το Ευρώπιο Ωδείο  με το γνωστό δάσκαλο μουσικής Χαράλαμπο Αθανασόπουλο, τον Μάρκο Αλεξίου σε μαθήματα σύγχρονης αρμονίας, αργότερα  στο ωδείο Μότσαρτ με δάσκαλο τον Βίκτωρα Νικολάου ολοκλήρωσε τις σπουδές του αποκτώντας πτυχία ειδικού αρμονίας, ενορχήστρωσης μπάντας, αντίστιξης, σύνθεσης.

Έχει  συνεργαστεί με πολλούς επωνύμους και ανωνύμους καλλιτέχνες όπως οι Λευτέρης Μυτιληναίος, Φίλιππος Νικολάου, Γιάννης Ντουνιάς, Αντώνης Βαρδής, Λένα Αλκαίου, Νίκος Νομικός, Μιχάλης Βιολάρης, Πέγκυ Ζήνα, Χρήστος Δάντης, Χρήστος Αντωνιάδης, Γωγώ Σαπουντζάκη, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Γιώργος Μαργαρίτης, Άκης Δείξιμος, κ.α.

Μετά από 25  και πλέον χρόνια στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης, συναυλιών και  άλλων εκδηλώσεων  με παιδαγωγικό χαρακτήρα, τα τελευταία  χρόνια ο Θοδωρής Γεωργόπουλος ασχολείται  και με την  εκπαίδευση, ιδρύοντας  το 1992  την πρώτη σχολή παραδοσιακής μουσικής,  ΄'MUSIC SCHOOL ''.

Η ανάγκη  όμως της  ελληνικότητας  της  σχολής  ως προς την ονομασία υποχρέωσε  την  αλλαγή  της   σε  "Εν – Χορδώ" που  αντιπροσωπεύει σήμερα  την επίσημη ονομασία  της σχολής.

Από την αρχή της δραστηριότητας της σχολής , έχουν αναδειχθεί  αξιόλογοι πτυχιούχοι μουσικοί με σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο ( πανελλήνιος μουσικός διαγωνισμός της Χ.Ο.Ν ,υπό την αιγίδα της UNESCO, συμμετοχή  στην πρώτη πανελλήνια διημερίδα μπουζουκιού στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη και άλλες εκδηλώσεις  παιδαγωγικού χαρακτήρα). Επιπροσθέτως, μαθητές της σχολής  είναι πτυχιούχοι και φοιτητές ΑΕΙ (Μουσικών σπουδών Ιονίων νήσων, Θεσσαλονίκης, Αθήνας) και ΤΕΙ Ηπείρου στο τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.

Πάγια θέση της Σχολής είναι «Η Λαϊκή Μουσική παράδοση αποτελεί αφετηρία και πηγή έμπνευσης. Τα παιδιά είναι οι φορείς της Λαϊκής παράδοσης και πρέπει να μάθουν να χειρίζονται τις αξίες της κουλτούρας τους».

Πάνω σε αυτή την φιλοσοφία,φιλοδοξούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο στη λαϊκή παραδοσιακή μουσική μας.

Η ετήσια λαϊκή συναυλία " Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΩΝ "  αποτελεί ένα δείγμα γραφής της προσπάθειας των μαθητών και των δασκάλων της σχολής  Εν – Χορδώ   με αμιγώς λαϊκά ακούσματα των μεγάλων  λαϊκών συνθετών, επιδιώκοντας να γίνει πανελλήνιος θεσμός  με έδρα την Πάτρα και ευρύτερα την Δυτική Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View