Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Τώρα θα καταλαβαίνετε τα λάθη σας και θα τα διορθώνετε! (όχι τα ορθογραφικά)

Τώρα θα καταλαβαίνετε τα λάθη σας και θα...

Βρετανοί ερευνητές εντόπισαν την περιοχή του εγκεφάλου που θεωρείται ζωτική για τη λήψη των αποφάσεων και κυρίως για την αναγνώριση των λαθών από τους ανθρώπους, ώστε στη συνέχεια να τα διορθώνουν

Βρετανοί ερευνητές εντόπισαν την περιοχή του εγκεφάλου που, όπως υποστηρίζουν, φαίνεται να είναι μοναδική στους ανθρώπους, που έχει μέγεθος και σχήμα κράμβης (λαχανάκι Βρυξελλών) και θεωρείται ζωτική για τη λήψη των αποφάσεων και κυρίως για την αναγνώριση των λαθών από τους ανθρώπους, ώστε στη συνέχεια να τα διορθώνουν.


Οι ερευνητές του Τμήματος Πειραματικής Ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής τον καθηγητή γνωσιακής νευροεπιστήμης Μάθιου Ράσγουορθ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Neuron, μελέτησαν -μέσω λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI) και άλλων τεχνικών απεικόνισης- τους εγκεφάλους 25 υγιών εθελοντών.

Οι επιστήμονες εξέτασαν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τη δομή και τις νευρωνικές συνδέσεις περιοχών του εγκεφάλου που είναι ζωτικές για τη γλώσσα, τον προγραμματισμό της δράσης και τη γνωσιακή ευελιξία. Συγκρίνοντας αυτές τις περιοχές με τις αντίστοιχες περιοχές του εγκεφάλου 25 μαϊμούδων μακάκων (επίσης μέσω της τεχνικής fMRI), εντόπισαν 11 που μοιάζουν πολύ με τις ανθρώπινες, αλλά και μία, στον λεγόμενο πλαγιομετωπιαίο πόλο του προμετωπιαίου φλοιού, κοντά στο φρύδι, που είναι μοναδική στους ανθρώπους.

Η συγκεκριμένη περιοχή βοηθά τους ανθρώπους να έχουν ευέλικτη νόηση και να καταλαβαίνουν αν έχουν πάρει κάποια λανθασμένη απόφαση και, έτσι, να κάνουν διορθωτικές κινήσεις, κάτι που δεν φαίνεται να μπορούν τα άλλα ζώα.

Η εν λόγω εγκεφαλική περιοχή θέτει αδιάκοπα σε αμφισβήτηση την ορθότητα των επιλογών μας και φαίνεται να θέτει συνεχώς το ερώτημα: «τι άλλο θα μπορούσα να είχα κάνει αντί αυτού που έκανα;» Μάλιστα, ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο αποτελεσματικοί από άλλους στο να διορθώνουν τα λάθη τους επειδή έχουν ισχυρότερο εγκεφαλικό «σήμα» από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Σμσ: Εύλογη είναι ευχή να καταφέρει ο επιστήμονας του μέλλοντος να «ενισχύσει το σήμα» στη συγκεκριμένη εγκεφαλική περιοχή για να αποφεύγονται τουλάχιστον τα κραυγαλέα λάθη...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being