Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Για ποιόν φτιάχνουν φυλακές;

Για ποιόν φτιάχνουν φυλακές;

Tου Γιώργου Καρβουνιάρη

Μια ενδιαφέρουσα είδηση «έβγαλε» η ημέρα. Η πολιτική ηγεσία πάνω στον πανικό της από την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού πήρε μία απόφαση που θα την… σημαδέψει.

 

Όπως έγινε γνωστό… συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχαν, στο Μέγαρο Μαξίμου, οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι παρήγγειλε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, στην οποία προΐσταται εισαγγελικός λειτουργός, των μελών του συμβουλίου των φυλακών, που χορήγησε την άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό.

Ανέφερε, επίσης, ότι εντός 100 ημερών θα λειτουργήσει φυλακή υψίστης ασφαλείας για επικίνδυνους κακοποιούς και μέλη οργανώσεων.

Φυλακές υψίστης ασφαλείας λοιπόν….

 

Το θέμα είναι ποιοι θα μπούνε μέσα και κατά πόσον αυτές οι φυλακές θα αξιοποιηθούν στο μέλλον.

 

Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται σήμερα η κυβέρνηση είναι πως τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα που ξεσπούν το τελευταίο διάστημα στη χώρα και έχουν ως πρωταγωνιστές στελέχη των δύο κομμάτων που συγκροτούν την  κυβέρνηση, θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα «στέγασης» στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα.

 

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση καλά θα κάνει τις νέες αυτές φυλακές υψίστης ασφαλείας, να προσέξει να τις κάνει όσο το δυνατόν πιο άνετες.

 

Διότι… δεν ξέρει κανείς!

 

Και μη βιαστεί κανείς να πει κανείς ότι τα οικονομικά εγκλήματα μπορεί να είναι μεν σοβαρά αλλά δεν είναι εγκληματικές πράξεις που αφαιρούν ανθρώπινες ζωές.

 

Θα πρέπει να υπενθυμίσω –και δεν το θεωρώ καθόλου λαϊκίστικο- ότι καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει εξωθήσει στον τερματισμό της ζωής τόσους και τόσους συμπολίτες μας…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις