Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: «Μια βραδιά για την Κιβωτό Αγάπης» στον Μικρό Πρίγκηπα

Πάτρα: «Μια βραδιά για την Κιβωτό Αγάπης...

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 21.00

Ο Mojo Radio και ο Μικρός Πρίγκηπας λίγο πριν τα Χριστούγεννα διοργανώνουν μια βραδιά για έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Η μουσική σκηνή θα φιλοξενήσει 7 πατρινά σχήματα με 27 μουσικούς που θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους παίζοντας και τραγουδώντας για την «Κιβωτό Αγάπης». Η γενική είσοδος και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στην «Κιβωτό Αγάπης».

Από το 1973 έως σήμερα συνδράμει τις οικογένειες, κυρίως τις πολύτεκνες, αναλαμβάνοντας το βάρος της ανατροφής παιδιών με τόσο σοβαρά προβλήματα και απαλλάσσοντάς τες κατ’ επέκταση από το κοινωνικό στίγμα που επηρεάζει τη φυσιολογική ανάπτυξη των υπολοίπων παιδιών της οικογένειας. Παρέχει εντελώς δωρεάν ( δεν ζητά καμία οικονομική συνδρομή από τους οικείους ) διαμονή , τροφή , ιατρική φροντίδα, φαρμακευτική αγωγή σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών. Εφαρμόζει προγράμματα φυσικοθεραπείας, εργασιοθεραπείας καθώς επίσης καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης ενός εκάστου παιδιού που λόγω των σοβαρών αναπηριών τους αδυνατούν να φάνε μόνα τους, να πιουν νερό, να πάνε στην τουαλέτα και επί 24ώρου βάσεως ευρίσκονται με πάνες ακράτειας οι οποίες υποχρεωτικά αλλάζονται 4 φορές την ημέρα και όσες άλλες φορές χρειασθεί.

Λίγα λόγια για τα σχήματα της βραδιάς:

Οι
Nassia & the VIPerformers χαρίζουν ακούσματα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια, τις ομορφότερες επιτυχίες, τις πιο κεφάτες διασκευές της jazz - latin - soul - pop μουσικής σκηνής, στην πιο άρτια ζωντανή τους εκτέλεση! Η Νάσια Παπαγιαννάκη με την ερμηνεία της, η Έλενα Φέντκο στο πιάνο, ο Χάρης Πεγιάζης στο κοντραμπάσο και ηλεκτρική κιθάρα και ο Κώστας Κονδύλης στα ντραμς.

Οι
The Funmpire Combo ξεκίνησαν την άνοιξη του 2012 με αρχικό Lineup τους : Μεταξά Δρακόπουλο (φωνή), Ανδρέα Σκαλτσά a.k.a Απαλός (κιθάρα), David Burruezo (Μπασο) και τον Πέτρο Κολοτούρο (τύμπανα) για μία μόνο συναυλία στη Θέα Πατρών, αφού αμέσως μετά εισχώρησε ο Ανδρέας Μάντζαρης (πλήκτρα) που μαζί με τον Μεταξά είχαν λίγα χρόνια νωρίτερα συλλάβει την ιδέα της μπάντας. Κάνανε 3 ακόμα εμφανίσεις το Χειμώνα 2012 - 2013 στην Πάτρα και κάπου προς την άνοιξη ο Πέτρος ανακοίνωσε στη μπάντα την αποχώρηση του για προσωπικούς λόγους. Καλοκαίρι του 2013 πλέων με τον Γαβρίλη Μπιρλή (τύμπανα) ανανεωμένοι, Groovαριστοί και με πολλή όρεξη και νέα μουσικά ταξίδια.

Οι
Night and Day σχηματίστηκαν το 2009 στην Πάτρα από τους κιθαρίστες Διονύση Κανάκη και Γιώργο Φιλιππόπουλο. Αρχικά παρουσίασαν την δουλειά τους στα live ως guitar duo με επιρροές από Django Reinhardt ,Rosenberg trio,al di meola , paco de lucia kai jazz latin standards,και πλέον ασχολούνται αποκλειστικά με Gypsy Swing.( Διονύσης Κανάκης – κιθάρα, Γιώργος Κοκκινάρης- Κοντραμπάσο, Ευγένιος Σκίτσας – κιθάρα, Κώστας Σπυράτος-καχον, Νίκος Μαυρίδης – βιολί).

Οι
Jazz Satyrs δημιουργήθηκαν στην Πάτρα το Σεπτέμβριο του 2012 σαν ένα τυπικό τζαζ κουϊντέτο. Οι επιλογές τους έχουν να κάνουν με τα στυλ της τζαζ που αναπτύχθηκαν από το 1950 και μετά και αποτυπώθηκαν με τους όρους hard bop, soul jazz, δηλαδή μελωδίες επηρεασμένες από την πνευματική κουλτούρα της αφροαμερικάνικης κοινότητας με έντονη ρυθμικότητα, και φθάνουν μέχρι την cool jazz με πιο χαλαρούς ρυθμούς και μελωδίες, τυπικές φόρμες και κλασικές επιρροές. Τα ακούσματα τους περιλαμβάνουν τους καλλιτέχνες Horace Silver, Nat & Cannonball Adderley, Lee Morgan, John Coltrane, Miles Davis, Dave Brubeck,Thelonious Monk. Στην παρούσα φάση συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους σαν κουαρτέτο.(Στεφανόπουλος Δημήτρης - πιάνο, Κοκκινάρης Γιώργος - κοντραμπάσο, Μαρκόπουλος Στάθης – τύμπανα, Βόσσος Δημήτρης – σαξόφωνα).

Οι
Ezthetics είναι μια μουσική πρόταση που κινείται σε ρυθμούς funk,soul, blues, rockabilly & western swing!!!!Το όνομα της μπάντας παραπέμπει στον κλάδο της φιλοσοφίας που ασχολείται με την φύση της τέχνης, την ομορφιά, τη δημιουργία.(Δώρα Παπαγιαννάκη – φωνή, Βασίλης Μαραβάς: κιθάρα, Θάνος Παπαγεωργίου – μπάσο, Ανδρέας Μάντζαρης - πλήκτρα, Κωνσταντίνος Παπασπυρόπουλος – ντραμς).

Οι
Blue Veil δημιουργήθηκαν στην Πάτρα το 2009 με Blues - Rock επιρροές. Μετά από μία μικρή διακοπή ξανασχηματίζονται το 2013 και συνεχίζουν με την παρακάτω σύσταση. Άννα Χουλιαροπούλου - Φωνητικά, Φάνης Αραβανής Κιθάρες/Φωνητικά, Βασίλης Μενεγάτος - Πλήκτρα, Νίκος Κατσάκος - Μπάσο και Τρύφωνας Αραβανής - Τύμπανα.

Οι
Primo Jovem είναι δύο ξαδέρφια από την Πάτρα: «Χορεύουμε σε indie και folk ρυθμούς, παίρνουμε μαζί φίλους και χορεύουν κι αυτοί μαζί μας σε πόλεις και φεστιβάλ, σε στούντιο και σε μαγαζάκια. Οι στιγμές μας ξεκίνησαν το 2011 και συνεχίζονται και θα συνεχίζονται για όσο αγαπάμε να παίζουμε μουσική δηλαδή για κάμποσο πάντα ακόμα».

Info:
Μικρός Πρίγκηπας, Ρηγ. Φεραίου 150
Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου
Doors Open: 21.00
Είσοδος: 2 ευρώ
Τηλ.
Πληροφοριών: 2610 240-994

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture