Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο...εμπορικός απολογισμός της Κυριακής! Ποιοι άνοιξαν, ποιοι έκλεισαν μετά τα ...σφυρίγματα! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Ο...εμπορικός απολογισμός της Κυρ...

Έντονες οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου της πόλης

Κλεφτοπόλεμος από το πρωί στο κέντρο της Πάτρας αλλά και στην περιφερειακή αγορά με αφορμή τη λειτουργία των καταστημάτων για πρώτη φορά σήμερα Κυριακή.

Για επιτυχία της κινητοποίησης του εμπορικού συλλόγου που αγγίζει το 99% κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Γιώργος Ρώρος ο οποίος θεωρεί μεγάλη επιτυχία το γεγονός που έμειναν κλειστά ακόμη και τα πολυκαταστήματα.

Εμποροι και εμποροϋπάλληλοι πραγματοποίησαν και πορεία νωρίτερα στο κέντρο της Πάτρας ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Οι συγκεντρωμένοι σφύριζαν με σφυρίχτρες και καλούν τους πατρινούς να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Οι έμποροι “περιπολούσαν” με… σφυρίχτρες από νωρίς στο κέντρο. Όταν ανακάλυπταν κατάστημα ανοικτό άρχιζαν το ομαδικό σφύριγμα δημιουργώντας κλίμα αποδοκιμασίας.

Μάλιστα ιδιοκτήτρια καταστήματος στην οδό Μαιζώνος κατέληξε στο αυτόφωρο, καθώς εντοπίστηκε από τις ομάδες περιφρούρησης των εμπόρων να έχει ανοίξει το κατάστημά της πριν τις 11 το πρωί. Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε και έμπορος του Αιγίου που επιχείρησε να ανοίξει πριν τις 11.

Το σωματείο των εργαζομένων στο Πράκτικερ κάλεσε την αστυνομία για να συλλάβει τους υπευθύνους του καταστήματος επειδή έβαλαν από νωρίς εργαζόμενους μέσα στο κατάστημα για να εργαστούν, ενώ κάτι τέτοιο επιτρέπεται να γίνει για τις Κυριακές μετά τις 11.00 το πρωί.

Ενισχυμένη ήταν η περιφρούρηση και στα πολυκαταστήματα ΖΑRΑ, ΙΚΕΑ, Βασιλόπουλος και Carrefour.

Κάποια πολυκαταστήματα λειτούργησαν σήμερα κανονικά ενώ δεν έλειψαν και οι επισκέψεις σε αυτά από καταναλωτές, όπως στο Practiker και το Jumbo. Κάποια άλλα καταστήματα  κυρίως στο εμπορικό κέντρο επιχείρησαν να ανοίξουν αλλά μετά την ένταση που δημιουργήθηκε δεν άνοιξαν τα ρολά.

Σε άλλα καταστήματα οι υπεύθυνοι λειτουργίας είχαν ανοίξει τα φώτα, χωρίς όμως να ανοίγουν τις πόρτες.

Οι επιχειρήσεις που προσπάθησαν να ανοίξουν, ήταν κατά κύριο λόγο καταστήματα καλλυντικών και κάποιες επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης.

Επίσης, γνωστές επιχειρήσεις έκλεισαν μετά τις έντονες διαμαρτυρίες ομάδων διαμαρτυρίας, όπως Zara, Public, Πλαίσιο, κ.ά.

Όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ, καμία τοπική επιχείρηση δεν άνοιξε, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, μετά την κοινή απόφαση που είχαν πάρει.

Από τις μεγάλες αλυσίδες, ανοικτά είναι τα Lidl αλλά και τα Carrefour Μαρινόπουλος

Στην πλειοψηφία τους πάντως τα καταστήματα που άνοιξαν ήταν... Αθηναϊκών συμφερόντων και όχι Πατρινών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις