Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Οι Χαίνηδες και οι Πατρινοί Sazman θα εμφανιστούν live στο 2ο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα

Οι Χαίνηδες και οι Πατρινοί Sazman θα εμ...

Αυτό το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 στο παλιό Αρσάκειο

Αυτό το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα το 2ο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό σύνθημα «Aνατρέπουμε το παρόν, δημιουργούμε το μέλλον».

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το 2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός. Μια γιορτή δημοκρατίας, αντίστασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Μέσα από το φεστιβάλ μας θέλουμε να προβάλλουμε ένα πολιτιστικό αντιπαράδειγμα, ενάντια στα κυρίαρχα πρότυπα του κέρδους και του ανταγωνισμού».

Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν από τις 5 το απόγευμα και μετά του Σαββάτου στο χώρο του παλιού Αρσακείου στην οδό Μαιζώνος και Γκότση, στην Πάτρα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Εκδηλώσεις

17:00: "Η Παιδεία στο στόχαστρο. Πώς απαντάμε;" συζήτηση με φοιτητές, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

19:00: "Ανατρέποντας... και την θεωρία των 2 άκρων."

ομιλητές οι:

Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος, συντάκτης στο RedNotebook,

Πέτρος Σανταμούρης, μέλος Κ.Σ Νεολαίας Συνασπισμού,

Μαρία Μπόλαρη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθήνας,

και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας, Βασίλης Χατζηλάμπρου - Μαρία Κανελλοπούλου.

Συναυλίες

21:00: Θα εμφανιστούν live oi Sazman και οι XΑΙΝΗΔΕΣ.

afterparty / dj set μετά τα live!!!

Είσοδος 3 ευρώ.

Στο χώρο θα υπάρχει βιβλιοπωλείο καθώς και εκθέσεις φωτογραφίας με θέμα την αλληλεγγύη, το αντιφασιστικό , το αντιπολεμικό, την πραγματική δημοκρατία, το lgbtqi Κίνημα, την οικολογία, την αποποινικοποίηση και τον φεμινισμό.

«Ας μάθουμε να σκεπτόμαστε διαφορετικά, να δρούμε διαφορετικά, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα αδιέξοδα της εποχής μας!», τονίζεται στην ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

*Οι SAZMAN είναι ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Πάτρα. Κινείται στον ανεξάρτητο χώρο και σας καλεί σε ένα πανηγύρι βαλκανικών ήχων. Όμορφες μελωδίες χορευτικής διάθεσης συνδυάζοντας περίτεχνα κλαρίνο, βιολί, κόντρα μπάσο, ακορντεόν, σαντούρι, και κρουστά.

Μουσικές χωρίς σύνορα και ρυθμοί που αντηχούν αυτούς των ανήσυχων καρδιών, βγαίνουν στους δρόμους και πλατείες, ανεβαίνουν σε μουσικές σκηνές πάντοτε με σκοπό το αντάμωμα των ψυχών και τη μάχη της αλληλεπίδρασης. Ένα μουσικό ταξίδι στα Βαλκάνια για να αρχίσει ένα πανηγύρι, που θα ενώσει το εδώ και το εκεί, το σέρβικο τραγούδι με την περιπλάνηση του τσιγγάνικου ήχου, τα χάλκινα της Μακεδονίας με την ηδυπάθεια της Ανατολής.

Οι SAΖMAN είναι:

Καραμολέγκου Νίνα (φωνή, κλαρίνο)

Αναστασίου Δημήτρης (βιολί)

Νικολόπουλος Κώστας (ακκορντεόν)

Κουκή Χριστίνα (σαντούρι)

Tσαρούχης Κώστας (κόντρα μπάσο)

Τσούκας Δημήτρης (κρουστά)

Όσο για τους Χαΐνηδες δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Δημιουργήθηκαν το 1990 στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 1991 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος με τίτλο Χαΐνηδες. Στο εσώφυλλο μάλιστα υπάρχει σημείωμα του τότε πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργου Γραμματικάκη. Το 1993 βγήκε ο δεύτερος δίσκος τους με τίτλο Κόσμος κι όνειρο είναι ένα, στον οποίο συμμετείχε και ο Ross Daly καθώς και ο Σωκράτης Σινόπουλος.

Από το συγκρότημα εκείνη την περίοδο είχε αποχωρήσει ο Μίλτος Πασχαλίδης και είχαν ενταχθεί ο Μιχάλης Σταυρακάκης και ο Γιώργος Σταυράκης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View