Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις και Art Therapy της Art in Progress στα πλαίσια του RE-culture 2

Πάτρα: Συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά προγ...

Δείτε αναλυτικά τις δράσεις

Συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις και Art Therapy της Art in Progress στα πλαίσια του RE-culture 2. όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, "πρωτοφανής και πολύ σοβαρή δουλειά γίνεται από την Art in Progress στην ποιοτική πολιτισμική εκπαίδευση του κοινού σε παράλληλο πρόγραμμα με την έκθεση των σύγχρονων έργων Τέχνης σε Σκαγιοπούλειο, Αγορά Αργύρη και πρώην Δημοτικά Λουτρά.

 

Πολλοί καλλιτέχνες, συλλέκτες, εκπαιδευτικοί και πνευματικοί άνθρωποι του τόπου έχουν επισκεφτεί το τελευταίο μήνα την Πάτρα για να δουν και να ζήσουν από κοντά το RE-culture 2.

 

Οι κριτικές για την διοργάνωση από ειδικούς και μη είναι εξαιρετικές και η προβολή της Πάτρας μεγάλη σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ας ελπίσουμε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Πατρών θα αφυπνιστεί και θα συμμετέχει ανάλογα στη μεγαλύτερη Διεθνή διοργάνωση σε σχέση με τις σύγχρονες Τέχνες σε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα. Ενώ οι υπεύθυνοι μας μιλούν για τις διεθνείς σχέσεις που έχουν ξεκινήσει ήδη για την επόμενη διοργάνωση και ας μην ξεχνούμε ότι το RE-culture είναι εγχείρημα ενεργών πολιτών.

 

Η διοργάνωση που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις σε Πάτρα, Αθήνα και την περιφέρεια συνεχίζει με ένα πολύ πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ξεναγήσεις για μεγάλους και μικρούς αλλά και Art Therapy σε συνδιοργάνωση με το Δ.Σ. του Σκαγιοπούλειου κέντρου μέριμνας παιδιών Νομού Αχαΐας. Εικαστική θεραπεία, Drama Therapy, Χοροθεραπεία και Μουσικοθεραπεία είναι οι τομείς που έχουν εφαρμοστεί και θα εφαρμοστούν για τα παιδιά του Σκαγιοπούλειου Ιδρύματος".

 

 

Ξεναγήσεις στο RE-culture 2.

Οι ξεναγήσεις γίνονται δωρεάν και θα διαρκούν από 45΄ έως μία ώρα.

 

ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟ
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή

11:00, 12:00 και

17:00, 18:00.

 

ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ
Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή

12:00, 13:00 και

18:00, 19:00.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ

Με ραντεβού.

 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της εβδομάδας που έρχεται είναι τα εξής:

 

Σάββατο, 12. Οκτωβρίου (17.00 – 21.00)
Εργαστήριο Ενεργειακής Τέχνης: Τέχνη – Μπούτο – Γιόγκα: Κίνηση – Σκέψη – Έκφραση
Ιωάννα Μύρκα (Περφόρμερ) & Νίκη Λαμπροπούλου (Δασκάλα Γιόγκα)

Το Μπούτο και η Γιόγκα (Βutoh και Υoga) μέσω της τέχνης παρουσιάζονται ως μοναδικά μέσα για τον επαναπροσδιορισμό της κίνησης, σκέψης και έκφρασης –και την απουσία τους-  στον ορατό και αόρατο χώρο για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Με την έκφραση, ο παλλόμενος ρυθμός, η αυξημένη εκφραστικότητα των γραμμών του σώματος, η αυτοσυγκέντρωση και η παράθεση των εναρμονισμένων γραμμών στο χώρο θα αποτελέσουν τη δόνηση της εμπειρίας των ατόμων που θα πάρουν μέρος στο σεμινάριο. Η μείωση των μορφών στα στοιχειώδη συστατικά καταδεικνύει τον συντονισμό και την αρμονία των μερών σε σχέση με το σύνολο. Το Μπούτο και η Γιόγκα σχετίζονται με τη συνειδητότητα του σώματος και το εσωτερικό άκουσμα του. Ένα εργαστήριο ανοιχτό προς όλους και σε άτομα με ειδικές ανάγκες

Ηλικία: (χωρίς περιορισμό)
Συμμετέχοντες: (χωρίς περιορισμό)

Χώρος: Σκαγιοπούλειο (Σολωμού 85 και Ιεροθέου)

 

Σάββατο, 12. Οκτωβρίου και

Κυριακή, 13. Οκτωβρίου (10.00 – 12.00)
Εργαστήριο Θεάτρου: «Η Διαφορετικότητα. Η δυναμική γλώσσα της θεατρικής μάσκας.»
Κωνσταντίνος Μυλώνης (Ηθοποιός – Εκπαιδευτικός)

θα γνωρίσουμε τις βασικές αρχές  και τη λειτουργία της θεατρική μάσκας. Ο προσωπικός και ομαδικός ρυθμός, τα επίπεδα της έντασης θα είναι η αφετηρία για να για να ανακαλύψουμε τις εκφραστικές σωματικές μας  ικανότητες. Θα βιώσουμε την σιωπή της μάσκας και το σώμα μας θα αναπαράγει συναίσθημα και θα δημιουργήσει χαρακτήρες και ιστορίες. Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, εικαστικούς και εκπαιδευτικούς. Επίσης σε σπουδαστές και σε όσους αγαπούν κι εκφράζονται μέσα από την τέχνη. (Οι επιμορφούμενοι να είναι άνετα ντυμένοι).

Ηλικία: 18 και άνω
Συμμετέχοντες: 20 άτομα / Συνολικά: 20 άτομα

Χώρος: Αγορά Αργύρη (Αγ. Ανδρέου 12-14)

 

Κυριακή, 13. Οκτωβρίου (10.00 – 12.00)
Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: «Ξένος, ως άλλος ή ως εαυτός»
Ανθή Καββαδά (Εκπαιδευτικός)

1. Ο ξένος, ως “άλλος” ή ως “εαυτός” μέσα από τη Λογοτεχνία. Εισήγηση.
Παρουσίαση του ξένου μέσα από το βλέμμα των Λογοτεχνών

2. Δημιουργική γραφή: με αφορμή τα κείμενα γράφω τη δική μου εκδοχή για τον ξένο. Παίρνοντας ως αφορμή ένα πρόσωπο, ένα μετέωρο τέλος, το άρωμα ενός από τα παραπάνω κείμενα, γράφω τη δική μου ιστορία για τον ξένο.

3. «Περάσματα». Πρόγραμμα της ΄Υπατης Αρμοστείας: Μπαίνω στη θέση του «Άλλου» μέσα από παιχνίδια ρόλων. Εφαρμογή του Προγράμματος της ΄Υπατης Αρμοστείας: ο ξένος ως βίωμα.

4. Δημιουργική γραφή: γράφω εκ νέου τη δική μου εκδοχή για τον ξένο, μετά τη διαμεσολάβηση του βιώματος.

5.Αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση των εκδοχών από την ομάδα.

Ηλικία: 18 και άνω
Συμμετέχοντες: 20 άτομα / Συνολικά: 20 άτομα

Χώρος: Αγορά Αργύρη (Αγ. Ανδρέου 12-14)

 

Σάββατο, 12. Οκτωβρίου και

Κυριακή, 13. Οκτωβρίου (17.00 – 20.00)
Εργαστήριο Θεάτρου: «Πεινάω αρα υπάρχω»
Ειρήνη Τσουραμάνη (Θεατρολογός – Εκπαιδευτικός)

Το βιωματικό εργαστήριο θα αγγίξει θεματικές όπως αυτές της μετανάστευσης, της Φτώχειας και της Αλληλεγγύης. Σκοπός του είναι
να θέσει ερωτήματα που σχετίζονται με θέματα επιβίωσης και κοινωνικού αποκλεισμού. Το εργαστήριο δίνει την ευκαιρία στους νεαρούς συμμετέχοντες να προσεγγίσουν το θέμα μέσα από ποικίλες θεατρικές τεχνικές με αφορμή σχετικό οπτικοακουστικό υλικό που θα πυροδοτήσει μια ανοιχτή ανταλλαγή ιδεών, συζήτησης και δημιουργικής δράσης.

Ηλικία: 14 – 18 ετών
Συμμετέχοντες: 20 άτομα / Συνολικά: 40 άτομα

Χώρος: Αγορά Αργύρη (Αγ. Ανδρέου 12-14)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture