Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πάτρα Αλλιώς

Πάτρα Αλλιώς

Του Ανδρέα Τζουραμάνη Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Πατρέων, Επικεφαλής “Πρωτοβουλία Πάτρας”

Όταν πριν από 3 χρόνια ξεκινούσαμε αυτό το όμορφο ταξίδι που λέγεται «Πρωτοβουλία για την Πάτρα», ένα πράγμα είχαμε στο μυαλό μας. Πώς θα μπορέσουμε να φέρουμε στο προσκήνιο την φρέσκια –σε ιδέες, πρόσωπα και νοοτροπία- πλευρά της πόλης, η οποία, ούσα η μόνη που θα μπορούσε να βγάλει την Πάτρα από το τέλμα, παρέμενε ανήμπορος θεατής στα παρασκήνια.

Τα χρόνια αυτά δώσαμε καθημερινές μάχες. Αναδείξαμε ζητήματα, καταθέσαμε προτάσεις, επιχειρήσαμε ανατροπές. Μακριά από παρωχημένους πολιτικαντισμούς, φθηνούς λαϊκισμούς και πρόσκαιρα πυροτεχνήματα. Σταθήκαμε δίπλα στον Πατρινό σε κάθε γωνιά της πόλης.
Πετύχαμε πολλά κόντρα σε Κασσάνδρες και επαγγελματίες καταστροφολόγους.

Όμως σκοπός μας πλέον, δεν είναι να μιλήσουμε για το χθες αυτής της πόλης –είναι άλλωστε ένα χθες που όλους μας έχει πληγώσει, μας έχει οργίσει βαθιά και γι’ αυτό μας έχει κάνει και έτοιμους να το αναποδογυρίσουμε!

Όλο αυτό το διάστημα, μέρα με τη μέρα, ενώθηκαν μαζί μας πλήθος Πατρινών που αγαπούν την πόλη τους και θέλουν να την χτίσουν διαφορετική. Που αποφάσισαν να βγουν μπροστά και να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για να διεκδικήσουμε και να δημιουργήσουμε μία Πάτρα διαφορετική, την πόλη που ονειρευόμαστε!

Όλους εμάς μας ενώνει και μας διαφοροποιεί από το φαύλο παρόν και παρελθόν, μία φλόγα άσβεστη, μία φλόγα που κράτησε ζωντανή την ελπίδα στις καρδιές μας σε αυτή την τριετία μιζέριας που βίωσε η πόλη. Είναι η φλόγα της θέλησης για ανιδιοτελή προσφορά και της βαθιάς αγάπης για την Πάτρα. Είναι αυτή η φλόγα που θέλουμε να μεταδώσουμε από στόμα σε στόμα, από σπίτι σε σπίτι, από γειτονιά σε γειτονιά, έτσι ώστε να θεριέψει και να κάνει στάχτη πρακτικές και νοοτροπίες που μας έχουν πληγώσει.

Διότι, όλοι όσοι έχουμε αφήσει στην άκρη συνήθειες και βολέματα κι έχουμε ενωθεί κάτω από αυτή την ιερή φλόγα, δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες πολιτικοί που απλά κάνουμε τη δουλειά μας, ούτε εξασφαλισμένοι εισοδηματίες που κάνουμε το χόμπι μας. Είμαστε αυτοδημιούργητοι, ενεργοί Πατρινοί, που αποφασίσαμε να κάνουμε πράξη την έννοια του ΠΟΛΙΤΗ.

Που αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε να καθόμαστε άλλο άπραγοι και άβουλοι θεατές στα παρασκήνια και να βλέπουμε την πόλη της καρδιάς τους να βαλτώνει.

Που αποφασίσαμε να ενώσουμε δυνάμεις, να επιλέξουμε τη συνέργεια από τον άγονο μηδενισμό, να βγούμε μπροστά και να αναλάβουμε την ΕΥΘΥΝΗ –να πάρουμε επιτέλους την κατάσταση στα χέρια τους.

Για να χτίσουμε με φρέσκα υλικά και σε υγιή θεμέλια μία ΠΑΤΡΑ ΑΛΛΙΩΣ!

Με αυτή την ξεκάθαρη στόχευση, ξεκινάμε όλοι μαζί αυτό το όμορφο ταξίδι με προορισμό την ΠΑΤΡΑ ΑΛΛΙΩΣ. Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι αυτό το ταξίδι, μόνο εύκολο δεν θα ‘ναι. Θα είναι ΜΑΧΗ –θα συναντήσει εμπόδια και ατραπούς που ούτε καν τα φανταζόμαστε. Όμως, σε αυτή την μάχη, δεν θα κατέβουμε γυμνοί. Θα έχουμε ως υπερόπλα την σιδηρά θέληση κι αποφασιστικότητα για ΡΗΞΗ.

Ρήξη με φαύλες νοοτροπίες και κλειστά μυαλά, ρήξη με βολεμένες καταστάσεις και παρωχημένους πολιτικαντισμούς, ρήξη με καθεστηκυία συμφέροντα και αραχνιασμένες λογικές. Ρήξη οριστική με το σαθρό παρόν και παρελθόν που έφτασε την πόλη στη σημερινή οδυνηρή κατάσταση.

Σε αυτό το μαγικό ταξίδι που θα το κάνουμε όλοι μαζί, σε αυτή την μάχη, δεν μπορούμε, δεν έχουμε δικαίωμα να λιποτακτήσουμε. Θα τη δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια και θα φθάσουμε στον γλυκό προορισμό, στην ΠΑΤΡΑ ΑΛΛΙΩΣ.

Καθετί έχει τον καιρό του και ο καιρός πια έχει έρθει. Αν όχι τώρα, πότε; Η παράταξη μας, η νέα γενιά πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε αυτή την πόλη και να την αλλάξει συθέμελα. Οι συνοδοιπόροι μου κι εγώ πιστεύουμε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Έτσι, από αύριο θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί, πιο οργανωμένοι, σε κάθε γωνιά της πόλης, δίπλα σε όλους τους Πατρινούς. Για να γίνει ο κάθε Πατρινός συμμέτοχος αυτής της προσπάθειας και να γίνει η σημερινή ημέρα μια μέρα που θα την θυμόμαστε όλοι. Η ημέρα που βάλαμε πλώρη με προορισμό την ΠΑΤΡΑ ΑΛΛΙΩΣ!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις