Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Διεθνής διακρίση για την παραγωγό ντοκιμαντέρ από την Ανδραβίδα, Φωτεινή Οικονομοπούλου

Διεθνής διακρίση για την  παραγωγό ντοκι...

Για την ταινία «Playing with Fire»

Στο πλαίσιο των Βραβείων του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Εικόνες του 21ου αιώνα που έγινε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2013 το Βραβείο της ΕΡΤ «Doc on Air»
απονεμήθηκε στην καινούργια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου «Playing with Fire» σε παραγωγή της Φωτεινής Οικονομοπούλου.

Το βραβείο «Doc on Air» της ΕΡΤ αφορά στο καλύτερο project του Pitching Forum του Eυρωπαϊκού Δικτύου Ντοκιμαντέρ EDN και αντιστοιχεί σε χρηματικό έπαθλο 7.000 ευρώ. Το βραβείο απονέμεται έπειτα από απόφαση κριτικής επιτροπής που απαρτίζεται από τους tutors, οι οποίοι παρακολουθούν τις προτάσεις ντοκιμαντέρ στο Pitching Forum του Docs in Thessaloniki του EDN.

Το σκεπτικό της επιτροπής:

«Η επιτροπή αποφάσισε να βραβεύσει ένα πολλά υποσχόμενο πρότζεκτ που  ρίχνει φως στην καθημερινότητα των ατρόμητων γυναικών ηθοποιών στο Αφγανιστάν και στη δουλειά μιας θαρραλέας ελληνίδας σκηνοθέτιδας.

Ενασχολούνται με την επανεμφάνιση της αφήγησης και του θεάτρου στην Καμπούλ, τέχνες που βρίσκουν τις ρίζες τους στην αρχή του χρόνου και φυσικά στην ελληνική αρχαιότητα. Αυτές οι γυναίκες λειτουργούν κάτω από αντίξοες συνθήκες, διαρκή αντίσταση, απειλές για τη ζωή τους και κοινωνική απόρριψη. Η επιτροπή πιστεύει ότι αυτό το ντοκιμαντέρ θα κινητοποιήσει το κοινό. Θα μας δείξει ότι ο πολιτισμός και οι γυναίκες έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο»

Λίγα για την Φωτεινή Οικονομοπούλου:

Η Φωτεινή Οικονομοπούλου μεγάλωσε στην Ανδραβίδα και ζει στην Αθήνα. Έχει πτυχίο στην Κοινωνιολογία και Μεταπτυχιακό από το εξωτερικό στην Παραγωγή Ευρωπαϊκών Οπτικοακουστικών Προγραμμάτων.

Με μία εμπειρία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση 14 ετών έχει καταφέρει να αποσπά διεθνείς διακρίσεις για τις ταινίες που κάνει. Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα κοινωνικού περιεχομένου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και που αφορούν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture