Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εναρκτήρια ομιλία για τη νέα περίοδο στη Διακίδειο σχολή της Πάτρας με τον π. Γεώργιο Μεταλληνό

Εναρκτήρια ομιλία για τη νέα περίοδο στη...
Μαρτάτος Tάκης

Η εκδήλωση έχει οριστεί για τις 3 Νοεμβρίου 2012 ενώ θα προηγηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο

Με έναν εκλεκτό ομιλητή, τον π. Γεώργιο Μεταλληνό θα ξεκινήσει το πρόγραμμα διαλέξεων και ομιλιών της νέας χειμερινής περιόδου στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής του Λαού στην οδό Κανάρη πίσω από το ΙΚΑ της Γούναρη στην Πάτρα.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr, ο πρόεδρος της Διακιδείου Σχολής, Ιωάννης Αθανασόπουλος, η πρώτη εκδήλωση για τη νέα περίοδο έχει οριστεί για το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με αγιασμό και σύντομο χαιρετισμό από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και θα ακολουθήσει ενδιαφέρουσα ομιλία από τον π. Γεώργιο Μεταλληνό, ομότιμο καθηγητή της θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το θέμα της ομιλίας του π. Γεωργίου Μεταλληνού θα αφορά τον 1ο κυβερνήτη του ελεύθερου ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους και θα έχει τίτλο, «Ιωάννης Καποδίστριας, μάρτυρας της Ρωμιοσύνης».

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός έχει έρθει κι άλλες φορές στην Διακίδειο στην Πάτρα για να μιλήσει για σημαντικά ιστορικά και θρησκευτικά θέματα. Μία από τις ομιλίες που έχει κάνει κατά το παρελθόν στην Πάτρα αφορούσε τον Μέγα Κωνσταντίνο και την ιστορική αλήθεια.

Ο συμπαθής, ευγενής και φωτισμένος ιερωμένος, πανεπιστημιακός δάσκαλος και συγγραφέας (έχει συγγράψει πάνω από 40 βιβλία) που είναι γνωστός και από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, έχει γεννηθεί στην Κέρκυρα το 1940 όπου και περάτωσε την εγκύκλιο παιδεία του (1958). Σπούδασε κλασσική φιλολογία (1964-1967) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου έλαβε τα πτυχία θεολογίας και Φιλολογίας.

Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, (1963-1965), διορίστηκε επιστημονικός βοηθός στην έδρα Πατρολογίας και το 1969 μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στην τότε Δυτική Γερμανία (Βόννη και Κολωνία), όπου έμεινε μέχρι το 1975. Ενδιάμεσα έκανε σπουδές και έρευνες αρχειακές στην Αγγλία. Το 1971 εισήλθε στις τάξεις του κλήρου στη Γερμανία και έγινε διδάκτωρ Θεολογίας (Αθήνα) και Φιλοσοφίας – Ιστορίας (Κολωνία).

Από το 1984 είναι καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών διδάσκοντας Ιστορία του Πνευματικού Βίου κατά την μεταβυζαντινή περίοδο, Ιστορία και Θεολογία της Λατρείας και Βυζαντινή Ιστορία. Διετέλεσε Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής από 1/9/2004 έως τις 31/8/2007 ενώ έκτοτε διατελεί πλέον Ομότιμος Καθηγητής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ποιμαντική του δραστηριότητα και τα λειτουργικά του καθήκοντα, ο π. Γεώργιος Μεταλληνός τα επιτελεί στον πανεπιστημιακό ιερό ναό του Αγίου Αντίπα στο χώρο της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture