Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Περισσότεροι από χίλιοι θεατές αποθέωσαν Μαχαιρίτσα, Καροτόνε και Πασχαλίδη χθες στο Κάστρο της Πάτρας-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Περισσότεροι από χίλιοι θεατές αποθέωσαν...

Ο Βάσκος καλλιτέχνης ενθουσίασε με το κέφι και τον ρυθμό του ενώ ο Μαχαιρίτσας μαζί με τον Πασχαλίδη τραγούδησαν και Ξυλούρη καθώς και Πυξ Λαξ

Επιτυχημένα κύλησε η συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα χθες Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στον ελαιώνα του Κάστρου της Πάτρας. Τη συναυλία που κράτησε κοντά στις τρεις ώρες (ολοκληρώθηκε γύρω στη 1 παρά δέκα μετά τα μεσάνυχτα) υπολογίζεται ότι παρακολούθησαν, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας πάνω από 1000 άτομα ενώ ως γνωστό ο Δημήτρης Σταρόβας δεν εμφανίστηκε καθόλου λόγω προσωπικού κωλύματος (όπως γνωστοποιήθηκε αργότερα τον περίμεναν στην είσοδο δικαστικοί επιμελητές).

Όπως ο ίδιος ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ανήγγειλε στο ξεκίνημα της συναυλίας, ο «ακατανόμαστος» όπως χιουμοριστικά τον αποκάλεσε δεν ήρθε στην Πάτρα καθώς του έτυχε κάτι προσωπικό. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας που φέτος γιορτάζει τα 30 του χρόνια στο τραγούδι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο μόνος του όσο και συμπράττοντας επί σκηνής με τον τραγουδοποιό Μίλτο Πασχαλίδη με τον οποίο ερμήνευσαν μέχρι Νίκο Ξυλούρη και Πυξ Λαξ αλλά και με τον Βάσκο τροβαδούρο Τονίνο Καροτόνε.

Ο Καροτόνε, ο θαυμάσιος αυτός καλλιτέχνης της Μεσογείου πραγματικά εντυπωσίασε και σχεδόν έκλεψε την παράσταση με τον ρυθμό των τραγουδιών του, το χορό και το κέφι του ενώ απευθυνόμενος στο ενθουσιώδες Πατρινό κοινό έλεγε ολοένα «γειά σου φίλε», «γειά σου μάγκα», κ.α.

Ο Τονίνο Καροτόνε αφού ερμήνευσε το αγαπημένο κομμάτι και επιτυχία του «Me cago en el amor», στη συνέχεια τραγούδησε και στα ελληνικά σε ντουέτο με τον καλό του φίλο και συνάδελφό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το πασίγνωστο «Tu vuo fa l'americano» που διασκευάστηκε ειδικά για το νέο διπλό άλμπουμ του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα «Οι άγγελοι ζουν ακόμη στη Μεσόγειο».

Μαζί με τον Καροτόνε εμφανίστηκε και η Πιλούκα Αρανγκουρέν ενώ στο τελευταίο μέρος της συναυλίας ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας απογείωσε το κοινό (κυρίως νέες ηλικίες χωρίς να λείψουν και οι σαραντάρηδες, πενηντάρηδες) ερμηνεύοντας γνωστές του επιτυχίες όπως το «Έλα ψυχούλα μου», το «Μου λες τα μάτια σου να μην τα αγαπώ», «Ο γάτος», κ.α.

Ανάμεσα στο κοινό της συναυλίας ήταν και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Νίκος Μακρής. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ευχαρίστησε τους Πατρινούς για την θερμή υποδοχή και υποσχέθηκε να ξανάρθει σύντομα.

Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture